Wie zijn de grote kanshebbers voor een MIA 2023?

Wie zijn de grote kanshebbers voor een MIA?

30.11.2023

VRT en VI.BE maakten gisteren de 42 genomineerden voor de MIA's 2023 in het Sportpaleis bekend. De awards worden op woensdag 24 januari in het Sportpaleis uitgereikt en tot zolang is het wachten op de namen van de winnaars.

Pommelien Thijs is alvast de grote favoriet deze editie, met negen nominaties. Zij werd genomineerd voor de publiekscategorieën ‘Album’ ('Per ongeluk'), ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’.

Brihang is genomineerd in zes categorieën. Hij maakt kans op een MIA in de categorie ‘Album’ ('Droomvoeding'), ‘Hiphop’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo artiest’ (publieksprijzen), ‘Artwork’ en ‘Auteur/componist’ (sectorprijzen).

Vijf MIA nominaties

dEUS en Metejoor hebben allebei vijf nominaties op hun naam. Voor dEUS is dat ‘Alternative’, ‘Groep’ (publieksprijzen), ‘Artwork’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’ (sectorprijzen).

Metejoor is dan weer genomineerd in de publiekscategorieën ‘Album’ (Joris), ‘Nederlandstalig’, 'Pop', ‘Solo artiest’ en ‘Hit van het jaar 2023’.

Vier MIA nominaties

Songfestival-revelatie Gustaph is genomineerd voor de publiekscategorieën ‘Doorbraak’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’ en de sectorprijs ‘Videoclip’.

Loverman mag ook vier nominaties op zijn naam schrijven: voor ‘Alternative’, ‘Doorbraak’, ‘Solo artiest’ (publiekscategorie) en de sectorprijs ‘Auteur/componist’.

3 MIA nominaties

Het wordt ook voor Bazart, CAMILLE, Coely, Glints, Lost Frequencies en Warhaus een spannende uitreiking: zij hebben elk drie nominaties op hun naam.

Koop nu je tickets voor de awardsshow MIA's 2023 in het Sportpaleis.


(c) Foto: Freya Goossens

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief