De European Open van 13 tot 20 oktober 2024 in de Lotto Arena voegt iemand minder dan Stefanos Tsitsipas toe aan zijn deelnemerslijst.

European Open 2024 strikt topspeler Stefanos Tsitsipas

20.06.2024

De European Open van 13 tot 20 oktober 2024 in de Lotto Arena voegt een grote naam toe aan zijn deelnemerslijst. Niemand minder dan Stefanos Tsitsipas, de huidige nummer 11 van de wereld en tweevoudig Grand Slamfinalist, zakt voor de derde maal af naar Antwerpen.

“Dit is een moment waar iedere tennisliefhebber naar uitkijkt”, aldus tornooidirecteur Dick Norman.

Het begint een gewoonte te worden, ook de voorstelling van Stefanos Tsitsipas past in het rijtje van grote namen die de European Open in het verleden wist te strikken. Denken we maar aan spelers als Thiem, Murray of de huidige nummer 1 Jannik Sinner. Bovendien behaalde Tsitsipas vorig jaar al de halve finale in Antwerpen en zal hij ongetwijfeld erop gebrand zijn om dit jaar de trofee mee te nemen naar Athene. Hij kon vorig jaar alvast de titel in het dubbelspel op zijn palmares schrijven. Stefanos won toen de finale won met zijn broer Petros. Dat de familie Tsitsipas sterk aan elkaar hangt was toen al duidelijk, want in het publiek kreeg hij ook de vocale steun van zijn vader, moeder en vriendin Paula Badosa.

Tsitsipas, 25 jaar ondertussen en de huidige nummer 11 van de wereld, is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het professionele tenniscircuit. Met zijn lange manen, een unieke, eenhandige backhand en tonnen vol charisma heeft de Griek zich snel onderscheiden als een van de meest veelbelovende talenten in de tenniswereld.

“Wij zijn erg enthousiast over de deelname van Stefanos Tsitsipas aan ons toernooi”, zegt Dick Norman, toernooidirecteur van de European Open. “De toewijding van Stefanos en zijn prestaties zijn een inspiratie voor velen. We zijn ervan overtuigd dat hij een topfavoriet is van het grootste toernooi van België.”

“Tsitsipas, die recent nog de kwartfinale haalde op Roland Garros maar daarin de duimen moest leggen tegen de latere winnaar Alcaraz, won al 9 titels in zijn nog jonge carrière. Onder meer de ATP-Finals in Turijn in 2019 of de winst in het prestigieuze ATP-1000 toernooi in Monte Carlo in 2021, 2022 en 2024 springen daarbij in het oog. Ook de finale van Roland Garros in 2021 en de finale van de Australian Open in 2023, beide verloren tegen Novak Djokovic, geven aan hoeveel talent deze Griekse legende bezit.”

“Dat de aanwezigheid van Tsitsipas menig tennisliefhebber zal bekoren, staat buiten kijf. Het surplus aan talent, zijn passie en de mooiste backhand van het circuit kan je dan ook niet anders dan hem met je eigen ogen aan het werk te zien.” Bemachtig nu jouw tickets voor de European Open in de Lotto Arena. De ticketverkoop loopt als een trein. Uiteraard hebben de eerste beslissers de beste plaatsen! De eerste match van Tsitsipas is op donderdag 17 oktober 2024, dé gelegenheid om live te kijken naar tennis van het hoogste niveau.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief