Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Te voet of met de fiets

Woon of werk je op wandelafstand, kom dan te voet of met de fiets naar Capitole Gent. Geen files, geen parkeerproblemen!

De fietsdienstverlening in Gent is gebundeld in De Fietsambassade Gent.

Met tram of bus

Capitole Gent ligt naast het Woodrow Wilsonplein, net naast de grote halte Gent Zuid van De Lijn. Heel wat trams en bussen stoppen voor de deur van het theater! De exacte uurregelingen en informatie vind je op www.delijn.be.

Netplannen van De Lijn in Gent en Oost-Vlaanderen

Met de trein

Houd er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen treinritten meer terug naar huis zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer de heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Info over de uurregelingen vind je op www.nmbs.be.

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Gent-Dampoort, maar ook vanuit Gent-Sint-Pieters zijn er vlotte verbindingen.

Gent-Dampoort ligt op 15 minuten wandelafstand van de zaal. Je kan aan het station ook de bussen 70, 71, 72, 73, 74, 76 of 78 nemen richting Gent tot aan de halte Zuid.

Gent-Sint-Pieters ligt op 30 minuten stappen van de Capitole. Je kan aan het station tram 21 (Zwijnaarde – Gent Sint-Pieters – Melle Leeuw) richting Melle Leeuw nemen en na 25 minuten afstappen aan de halte Zuid. Met de bussen 70 t/m 74 en 76 t/m 78 gaat het sneller en bereik je de halte Zuid in een 12-tal minuten.

Met de auto

Lage-emissiezone vanaf 1 januari 2020

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, wordt de Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Ook Capitole Gent valt binnen de LEZ, maar Interparking Gent Zuid niet. De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check of je met je voertuig de LEZ binnen mag.

OPGELET – Als je rechtstreeks de parking van Interparking Gent Zuid (volgens het adres Woodrow Wilsonplein 1) inrijdt, kom je niet in de LEZ. Rij je tot aan de deur van of langs het theater zelf, dan ben je wel in de LEZ.

Circulatieplan

Het Circulatieplan deelt Gent op in 6 sectoren: Tolhuis, Portus Ganda, Krook, Coupure, Brugse Poort en Rabot. Wie van de ene sector naar de andere wil moet hiervoor de stadsring R40 gebruiken. Capitole Gent bevindt zich in de sector Krook, maar voor wie met de auto via de snelweg komt veranderde er niets. Je rijdt nog altijd via de fly-over, de lange brug van de E17 naar de Zuid, richting Capitole en de Interparking Zuid vlak voor de deur.

Mobiliteitsplan stad Gent
Circulatie in de sector Krook
Circulatieplan naar de parkings in de stad

Parkeren

Capitole Gent bevindt zich op het Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent. Vlak bij het theater kan je parkeren op

  • Interparking Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent

Andere Interparkings in Gent zijn:

  • Interparking Kouter, 9000 Gent
  • Interparking Center, Korte Meer 22b, 9000 Gent

Alle Interparkings zijn 7/7 dagen en 24/24 uur open.

Parkeren en elektrisch opladen

Bovengronds: Graaf van Vlaanderenplein 11, 9000 Gent (op wandelafstand van de zaal)
- 2 parkeervakken; laadpalen van Allego
- je betaalt parkeergeld, want deze parkeervakken bevinden zich in de rode zone
- aan deze laadpalen geldt een vast tarief van 0,31 euro/kWh
- je kan eenmalig laden en betalen via de Smoov-app
- je kan ook een (gratis) laadkaart aanschaffen bij Plugsurfing; deze laadkaarten werken op alle door Allego geplaatste laadpalen en geven je ook toegang tot meer dan 30.000 laadpunten doorheen Europa
Meer info op de site Paalvolgtwagen.
Maak je gebruik van andere laadpaaloperatoren, vraag dan best na of de laadpas bij alle laadpalen te gebruiken is en welke tarieven dan van toepassing zijn.

Ondergronds: Interparking Gent Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent (op wandelafstand van de zaal)
- 2 parkeervakken (W1-401 en W1-402) op de verdieping -1, kant inrit
- tarief: 1 cent per minuut laden, met een maximum van 5 euro per 24 uur; na 24 uur laden begint het tarief per minuut opnieuw te lopen

Parkeren voor bezoekers met een beperking

Bovengronds: Hubert Frère-Orbanlaan 1, 9000 Gent
- 2 parkeervakken op 200 meter van de zaal

Ondergronds: Interparking Gent Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent
- 3 parkeervakken
- lift ter hoogte van het Administratief Centrum op het Woodrow Wilsonplein; volg de signalisatie van de lift in de parking

Vertrek tijdig, raadpleeg de verkeersinfo

Vertrek tijdig zodat je het begin van de voorstelling niet mist! We kunnen laatkomers namelijk niet garanderen dat zij het eerste deel van de voorstelling nog kunnen bijwonen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek. Informeer je via de radio of via de sites hieronder over eventuele wegwerkzaamheden of files onderweg:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.