Begin deze week ging de Week Tegen Kinderarmoede van start. Want ook in België is kinderarmoede nog altijd een groot probleem.

Kinderarmoede: lege brooddozen en vaak ook sociale uitsluiting

18.10.2023

Begin deze week ging de Week Tegen Kinderarmoede van start. Want ook in België is kinderarmoede nog altijd een groot probleem. Met het initiatief Pelicano Kinderarmoedestichting niet alleen de aandacht vestigen op dit maatschappelijk probleem, maar er vooral ook iets aan doen.

Liefst 43.000 kinderen leven in hier in extreme armoede, je schrikt van zo’n cijfers. Maar een leeg bord, dat is pas écht schrikken. Voor die kinderen is dat echter bijna dagelijkse kost en zoiets heeft uiteraard ook ernstige gevolgen op hun ontwikkeling. Armoede bestaat verder niet enkel uit een leeg bord of brooddoos, maar het gaat ook over een tekort aan heel wat andere basisbehoeften, zoals passende kleding, medische zorg, hygiëne, onderwijsmiddelen en vrijetijdsbesteding. Wat jammer genoeg vaak leidt tot sociale uitsluiting.

Pelicano verbindt zich ertoe elk kind op een duurzame manier te steunen, namelijk tot ze 18 jaar worden en verder mits een nieuwe dossieraanvraag. Tijdens de belangrijkste groeifase van hun leven krijgen Pelicanokinderen alle kansen om een onbezorgd bestaan te leiden. Door die duurzame steun zorgen we voor een betere toekomst.

Meer weten of steunen? Surf naar www.weektegenkinderarmoede.be.

^partnership

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief