Het legendarische typetje Kamiel Spiessens komt naar Capitole Gent.

Kamiel Spiessens met fonkelnieuwe show in Capitole Gent

22.02.2024

Het legendarische typetje Kamiel Spiessens gaat dit najaar terug op tournee, dat kondigde hij deze week zelf aan in Capitole Gent. Het succes van de vorige tour ‘Spiessens Spijbelt’ zindert na en de lokroep om met nieuw materiaal te komen is dan ook groot.

In deze voorstelling vraagt Kamiel zich af wat hij tegenwoordig mag of kan, en wat niet. Hij graaft in zijn eigen hoofd naar de wortels van zijn bestaan. Hoe kan Kamiel omgaan met de veranderende tijden en technologie? Wie kunnen we nog vertrouwen? Zelfs de VAR lijkt niet meer te vertrouwen. Uiteraard doorspekt Spiessens elk antwoord met de nodige humor. Want Spiessens spartelt zelf ook, en geeft ook graag de belangrijke vragen ook graag lik op stuk.

Kamiel gaat trouwens niet alleen op tour, hij heeft vrienden bij. Bovendien wist hij in primeur te vertellen dat er ook een bijzonder gastoptreden zal zijn. “Wie kan ik nog niet zeggen, ik moet het hem nog vragen”, grapt Spiessens.

Kamiel Spiessens breit dus een verlengstuk aan zijn comeback. In 2022 kwam hij terug met een eerste theatervoorstelling en wegens succes komt er nu een tweede: ‘Spiessens Spartelt’. Vanaf oktober 2024 op tournee door Vlaanderen.

Levende legende

Chris Van den Durpel kan gerust gezien worden als een van ’s lands grootste komieken uit de jaren ’90 en ’00. Met zijn typetje Kamiel Spiessens maakte hij verschillende muzikale evergreens, waaronder de nummer één hit ‘Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk!’. Al de Spiessens-singles samen zijn goed voor maar liefst 70 weken aan Ultratop-50 noteringen. De film rond Kamiel Spiessens die uitkwam in 1997, ‘Oesje’, staat eveneens nog steeds in de top tien van kassuccessen in de Belgische bioscopen. Inmiddels is Kamiel aan zijn tweede avondvullende theatershow toe.

Koop nu je tickets voor 'Spiessens Spartelt'.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief