Cast van 'RuPaul's Drag Race' neemt het op voor LGBTQ community tijdens awardshow

Cast van 'RuPaul's Drag Race' neemt het op voor LGBTQ community tijdens awardshow

09.05.2023

‘RuPaul’s Drag Race: All-Stars’ is in de prijzen gevallen op de MTV Movie & TV Awards. De reeks won de prijs voor Best Competition Series.

Enkele leden van de cast hadden een filmpje opgenomen om hun prijs in ontvangst te nemen én om de anti-transwetten in de Verenigde Staten aan te klagen. Zo probeert de staat Tennessee al een tijdje een wet door te voeren die dragoptredens zou verbieden in een straal van 300 meter van scholen, parken of religieuze gebouwen.

"In deze tijd is het zo belangrijk om de verhalen van queer en trans mensen te horen, om de artiesten achter de kunst te ontmoeten en om ze als mensen te zien, zodat we empathie voor elkaar kunnen hebben en deze schaamteloos onverdraagzame anti-queer, anti-trans wetgevingen kunnen stoppen”, aldus Jinkx Monsoon, de winnares van het zevende seizoen van ‘All-Stars’.

Jaida Essence Hall vestigde ook nog de aandacht op het Drag Defense Fund, dat werd opgericht door World of Wonder en MTV en dat de rechten van de LGBTQ-gemeenschap in de VS verdedigt.

Op 9 november komen Jaida Essence Hall, Ginger Minj, Daya Betty, Aquaria, Vanessa Vanjie, Kandy Muse, Bosco en Angeria Paris VanMicheals van ‘RuPaul’s Drag Race’ naar België. Deze keer niet in Stadsschouwburg Antwerpen, maar voor het eerst in de Lotto Arena!

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief