Pur Sang brengt een ode aan Rob de Nijs

vr 20.09.2024

De hits die Rob de Nijs in zijn carrière heeft geproduceerd, zijn al lang niet meer op één hand te tellen. Een ode aan Rob, onder leiding van zijn eigen band, is dan ook op zijn plaats!

Op 21 juni 2022 nam Rob de Nijs in de Amsterdamse Ziggo Dome definitief afscheid van het publiek. Een ontroerend en emotioneel afscheid van een van de beste en meest geliefde zangers van de Lage Landen. Zijn strijd tegen de ziekte van Parkinson maakte een abrupt einde aan een indrukwekkende 60-jarige muzikale carrière. Om dat gemis te verzachten, zal de Pur Sang Band die Rob de Nijs meer dan 40 jaar begeleidde, dit jaar met een aantal gastartiesten enkele avondvullende concerten geven waarin het repertoire van Rob centraal staat. Kom opnieuw genieten van pareltjes en klassiekers, zoals ‘Malle Babbe’, ‘Ritme van de Regen’, ‘Het werd zomer’ en ‘Banger Hart’.

“Het idee voor deze concerten komt deels van Rob en zijn trouwe fans”, aldus Frank Jansen, jarenlang Rob de Nijs zijn vaste pianist en manager. “Bijna dagelijks komen er nog berichten binnen, met de post of via sociale media, van mensen die Rob en zijn muziek missen en die ook met bijzonder veel heimwee en nostalgie terugdenken aan de vele optredens die hij gaf. Inspelend op dat grote gemis, hebben we met Rob overlegd en kregen we meteen de goedkeuring om de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten te organiseren. Deze concerten zijn voor ons ook een mooie gelegenheid om met het publiek herinneringen op te halen aan vroeger, maar ook om unieke en minder bekende stukken te spelen uit Rob zijn indrukwekkende repertoire."

Samen met zijn collega-muzikanten van de Pur Sang Band kijkt Frank Jansen uit naar deze ode aan Rob de Nijs.

“In de achtergrond hebben we de steun van Rob, die meekijkt naar de invulling. Met deze concerten vullen we niet alleen een leegte, maar brengen we ook een warm eerbetoon aan een groot artiest die met zijn muziek nog steeds erg geliefd is in Vlaanderen.”

Udo en Günther Neefs te gast

Udo en Günther Neefs te gast op ‘Pur Sang brengt Ode aan Rob de Nijs’ in Capitole Gent.

Udo en Günther Neefs brengen in september de grote hits van Rob de Nijs in Capitole Gent.

Lees meer.

vr 20.09.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorHouse of Entertainment

venues.groups.name

Kom je met een groep van 20 of meer personen? Dan kan je voor deze show genieten van een aantrekkelijk voordeel.
Contacteer ons voor meer informatie en om tickets voor je groep te kopen.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief