Jethro Tull

Jethro Tull, de meest excentrieke progressieve rockbands aller tijden, komt naar in Capitole Gent. De band brengt de allergrootste songs uit zijn legendarische albums.

Na 2 uitverkochte shows in het Koninklijk Circus en Kursaal Oostende in 2022, komt Jethro Tull in 2023 opnieuw naar België. Op 7 september staat een van de meest excentrieke progressieve rockbands aller tijden in Capitole Gent. Tijdens hun passage zal Jethro Tull hun allergrootste songs brengen uit legendarische albums zoals ‘Stand Up’, ‘Benefit’, ‘Aqualung’, ‘Thick As A Brick’, ‘A Passion Play’ en veel meer. Verwacht je aan the very best van Jethro Tull, begeleid door een video wall die zorgt voor een heuse immersive experience.

Jethro Tull bracht hun eerste bluesgeoriënteerde album ‘This Was’ in de tweede helft van 1968 uit. In 1969 veranderden ze hun sound door meer eigenzinnige en eclectische invloeden toe te voegen. Dit resulteerde in hun tweede album ‘Stand Up’ en een heleboel singles, waaronder 'Living In The Past', 'Benefit', 'Aqualung', en 'Thick As A Brick'. Hierdoor groeide het succes van de band op internationaal vlak. De charismatische frontman, componist, fluitist en zanger Ian Anderson bleef de groep leiden doorheen hun verschillende muzikale incarnaties.

Halverwege de jaren zeventig was Jethro Tull een van de meest succesvolle live-acts op het wereldtoneel, wedijverend met Led Zeppelin, Elton John en zelfs de Rolling Stones. Verrassend eigenlijk voor een groep waarvan de meer verfijnde en geëvolueerde stilistische extravagantie ver verwijderd was van de pop- en rocknorm van die tijd. Met nu zo'n 30 albums op hun naam en een verkoop van in totaal meer dan 50 miljoen albums, blijft Jethro Tull internationaal touren. Ook hun nieuwste album ‘The Zealot Gene’, hun eerste nieuwe studioalbum in meer dan 20 jaar tijd, scoort hoog in de hitparades.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief