Herman van Veen

60 Jaar op de Planken

Vanaf vr 22.11.2024

Herman van Veen staat al zes decennia op het toneel, en dat kon hij niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Hij viert dit speciale jubileum met niet één, maar twee voorstellingen in Capitole Gent.

“Hoelang staat u op het toneel? ”vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte. In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling.

“Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen. Tijdens onze aanstaande Vlaamse verjaardags-voorstellingen zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven, verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen.

Vrolijke groet,

Herman van Veen.

-----

"Betoverend. Als hij op zijn rode sokken danst en speelt zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind. Hij blijft een fenomeen." **** - NRC

"Van Veen lijkt onsterfelijk." **** - AD

"Een hilarische, ontroerende en gedenkwaardige avond. Een veelzijdige combinatie van klassiek variété, nieuwe liedjes met hedendaagse thema’s en fantastische muziek." ***** - Theaterkrant

"Terug van nooit weggeweest, markant en dynamisch." ***** - Dagblad van het Noorden

-----

  • Met en door Herman Van Veen, Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken en Edith Leerkes

  • Productie: Harlekijn Holland

  • Foto: Olaf Bellmann

Vanaf vr 22.11.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorHarlekijn BV

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief