Hairspray

De feelgood musical Hairspray katapulteert je naar de jaren 60. Dans en zing mee met Tracy en Edna Turnblad. You can’t stop the beat!

Dit is een Nederlandstalige voorstelling.

Na het succes van ‘MAMMA MIA!’ pakt Deep Bridge in het voorjaar van 2024 uit met een nieuwe feelgood musical en dat is er ééntje waar al lang om geroepen wordt. Vanaf 17 maart 2024 komt de musicalhit ‘Hairspray’ naar Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Het Verhaal

1962, Baltimore. Tracy Turnblad, een ietwat gezet tienermeisje, droomt ervan om mee te dansen in het populaire tv programma 'The Corny Collins Show' en te schitteren naast haar crush Link Larkin.
Tijdens de auditie wordt Tracy omwille van haar figuur en haar idealen voor gelijke rechten afgewezen door producer Velma Von Tussle. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en Tracy is op slag beroemd. Nu ze haar plek in de show te pakken heeft, wil Tracy strijden voor gelijke rechten voor haar zwarte vrienden en wil ze van elke dag 'Negro Day' maken.
Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen, of werkt ze zich hiermee in de problemen?

Het Fenomeen

De musical 'Hairspray', gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2003 in première op Broadway. De voorstelling ontving 13 Tony Award-nominaties en won er 8, waaronder die voor ‘Beste Musical’. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst 11 Olivier Awards, waarvan er 4 werden gewonnen, waaronder die voor 'Beste Nieuwe Musical'.

Bij het grote publiek verwierf 'Hairspray' een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta - in fatsuit - als de extraverte Edna Turnblad.

Hoewel 'Hairspray' gewoon dikke fun is en boordevol dans, humor en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds helaas brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming niet uit de weg gegaan. Het is die felgesmaakte mix van tegenstellingen die van 'Hairspray' een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld maakte.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief