Ballet Dreams Gala

za 01.02.2025

Meeslepende choreografieën, ontroerende muziek en prachtige verhalen, dat is het recept van Ballet Dreams Gala. Laat je onderdompelen in de magische wereld van sprookjes en andere klassieke verhalen.

In ‘Ballet Dreams Gala’ zie je de meest uitdagende en memorabele momenten uit de grootste balletklassiekers aller tijden, van ‘Het Zwanenmeer’ tot ‘Carmen’. De getalenteerde balletdansers worden begeleid door het wereldberoemde Festival Orchestra. Een onvergetelijke balletavond!

Deze keer neemt het Ballet Dreams Gala zijn publiek mee naar de magische wereld van sprookjes, literatuur en hedendaagse verhalen uit het echte leven, verteld door de dans. Het Gala laat de kunst van het verhalen vertellen zien. Bereid je voor op de meest fascinerende klassiekers en choreografieën.

De supersterke cast zal opnieuw worden bijgestaan door de veelvuldig bekroonde balletdansers.

Enkele van de meest uitdagende momenten uit 'Het Zwanenmeer', 'The Sleeping Beauty' en 'De Notenkraker' van Tsjaikovski, 'Carmen' van Bizet, 'De Stervende Zwaan' van Saint-Saëns en nog veel meer uit de eeuwige balletklassiekers worden gepresenteerd.

Normunds Vaicis dirigeert enkele muzikale hoogtepunten uit de crème de la crème van de balletmuziek, die allemaal een hoge plaats innemen in de harten en hoofden van balletfans.

Juweeltjes van muziek en dans in het decor van de derde akte van 'Het Zwanenmeer': de verjaardagsfeesten van prins Siegfried vinden plaats in de paleiszaal, van Czardas tot Spaanse, Napolitaanse en Mazurka, allemaal culminerend in de beroemde pas de deux van de 'Zwarte Zwaan' met de getalenteerde solodansers van het gezelschap. Een ander eerbetoon aan Tsjaikovski verschijnt als bij toverslag: Aurora en haar vier prinsen in het onsterfelijke 'Adagio Rose', dat zowel dromerige zoetheid als technische kracht combineert en een van de moeilijkste choreografische passages in 'Doornroosje' is, naast de pas de deux van de 'Blauwe Vogel' en de pas de deux uit de tweede akte van 'De Notenkraker'.

Het Gala, dat nog steeds een van 's werelds meest besproken balletevenementen is, wordt begeleid door het Festival Orchestra.

za 01.02.2025Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorOvation Events

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief