A Christmas Carol

Stany Crets bewerkt Dickens' klassieker tot een hedendaagse musical met nieuwe muziek. Lucas Van den Eynde schittert als Ebenezer Scrooge. Een warm en humoristisch kerstverhaal voor het hele gezin!

Deze winter brengt Deep Bridge de Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens terug naar de theaters. Het wordt een voorstelling zoals je ondertussen van Deep Bridge gewend bent: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Het wordt opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar.

Lucas Van den Eynde wordt Ebenezer Scrooge!

Dit legendarische kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. Lucas Van den Eynde kruipt in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’,...) en musicals ‘Daens’ (2008) en ‘Fiddler on the Roof’ (2011), opnieuw een iconisch personage dat Lucas gestalte mag geven. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt

Het verhaal

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstm is kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Ook in andere zalen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief