Fietsparcours voor schoolkinderen naar aanleiding van World Bicycle Day

02.06.2023

Zaterdag 3 juni vindt World Bicycle Day plaats. Naar aanleiding daarvan vragen we meer aandacht voor de fiets als manier om zich te verplaatsen naar en van een evenement. Uit eigen cijfers blijkt alvast dat de fiets aan populariteit wint. Om op de lange termijn nog meer bezoekers op de fiets te krijgen, is het nodig vandaag actie te ondernemen. Daarom kunnen schoolkinderen deze week naar aanleiding van World Bicycle Day hun fietsvaardigheden verbeteren op een uniek fietsparcours in het Sportpaleis en Vorst Nationaal.

Jong geleerd is oud gedaan. Samen met de stedelijke basisscholen Villa Stuivenberg, De Luchtballon, Flora en stedelijke buitengewone school De Leerexpert Columbiastraat wordt naar aanleiding van World Bicycle Day vandaag in het Sportpaleis een uniek fietsparcours aangelegd. Meer dan 300 schoolkinderen zullen er hun fietsvaardigheden kunnen oefenen. Het project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de Fietsbieb, ProVélo, de Fietsschool van Sporting A en Slim naar Antwerpen.

"Voor onze leerlingen is dit een fantastische ervaring”, vertelt Katrien Vandenbril, directeur van De Leerexpert Columbiastraat. “Kinderen genieten sowieso enorm van sport en onze leerkrachten merken dat ze ook beter kunnen leren als er dagelijks tijd is voor wat beweging. Bovendien is het voor hen ook een kans om hun sociale vaardigheden in de praktijk toe te passen. Toen het Sportpaleis voorstelde om te komen fietsen in de grootste concertzaal van de stad, hebben we dus geen moment getwijfeld.”

“Leren fietsen is ook heel belangrijk voor jonge kinderen” vult Kris du Pont van Villa Stuivenberg aan. “Sommige kinderen krijgen thuis niet de kans om te leren fietsen, daarom vindt onze school het belangrijk om ook hen oefenkansen te geven. De uitnodiging van het Sportpaleis was daarom ook voor onze school een schot in de roos.”

Back to overview

Subscribe and receive our newsletter