Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Circulatieplan Gent

Sinds 3 april 2017 is het Circulatieplan in werking en wordt Gent opgedeeld in 6 sectoren: Tolhuis, Portus Ganda, Krook, Coupure, Brugse Poort en Rabot. De verkeersstromen in en uit de stad lopen voortaan anders. Het Circulatieplan heeft als doel de leefbaarheid voor bewoners en bezoekers van de stad te verbeteren. Daarnaast wil het de bereikbaarheid voor fietsers, bus en trams én auto’s met een bestemming in de binnenstad garanderen. Wie van de ene sector naar de andere wil moet hiervoor de stadsring gebruiken. Sommige straten hebben een andere rijrichting of worden geknipt voor auto’s (niet voor bussen en taxi’s).

Capitole Gent bevindt zich in de sector Krook, maar voor wie met de auto via de snelweg komt verandert er niets. Je rijdt nog altijd via de fly-over, de lange brug van de E17 naar de Zuid, richting Capitole en de Interparking Zuid vlak voor de deur.

Klik hier voor het mobiliteitsplan van de stad Gent
Klik hier voor meer info over de circulatie in de sector Krook

Te voet of met de fiets

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om Capitole Gent te bereiken te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!

Je kan ook gebruikmaken van de fietsen die door de stad Gent ter beschikking worden gesteld.

Met het openbaar vervoer

Capitole Gent ligt naast het Woodrow Wilsonplein, waar ook de grote halte Gent Zuid van De Lijn is gesitueerd. Heel wat trams en bussen stoppen voor de deur van het theater! De exacte uurregelingen en informatie vind je op www.delijn.be.

Klik hier voor de netplannen van De Lijn in Gent en Oost-Vlaanderen

Met de trein

Houd er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen treinritten meer terug huiswaarts zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer de heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Gent-Dampoort, maar ook vanuit Gent-Sint-Pieters zijn er vlotte verbindingen. Info over de uurregelingen vind je op www.nmbs.be.

Gent-Dampoort ligt op 20 minuten wandelafstand van de zaal. Je kan aan het station ook de bussen 70, 71, 72, 73, 74, 76 of 78 nemen richting Gent tot aan de halte Zuid.

Gent-Sint-Pieters ligt op 2,5 kilometer van de Capitole. Je kan aan het station tram 21 (Zwijnaarde – Gent Sint-Pieters – Melle Leeuw) richting Melle Leeuw nemen en na 25 minuten afstappen aan de halte Zuid. Met de bussen 70 t/m 74 en 76 t/m 78 gaat het sneller en bereik je de halte Zuid in een 12-tal minuten.

Met de auto

Hou rekening met het Circulatieplan dat sinds 3 april 2017 in voege is (meer info in de eerste tekstkolom). Capitole Gent, gelegen in de sector Krook, blijft even makkelijk bereikbaar voor wie met de auto via de snelweg komt. Via de fly-over, de lange brug van de E17 naar de Zuid, rij je vlot richting Capitole en de Interparking Zuid vlak voor de deur.

Klik hier voor meer info over de circulatie in de sector Krook
Klik hier voor het circulatieplan naar de parkings in de stad

Vertrek tijdig zodat je het begin van de voorstelling niet mist! We kunnen laatkomers namelijk niet garanderen dat zij het eerste deel van de voorstelling nog kunnen bijwonen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek. Informeer je via de radio of de links hieronder over eventuele wegwerkzaamheden of files onderweg:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Parkeren kan op de volgende Interparkings:

  • Interparking Zuid (vlak bij het theater), gps: Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent. Open tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur.
  • Interparking Kouter, 9000 Gent. Open tot 02.00 uur, zaterdag tot 04.00 uur.
  • Interparking Center, Korte Meer 22b, 9000 Gent. Open tot 21.00 uur en gesloten op zondag.

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.