De gespierde, halfnaakte Australische mannen van 'Thunder From Down Under' veroveren dit voorjaar Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Danser-stripper Kurt Joseph: "Je kan zelfs je oma meenemen als je dat wil"

05.10.2023

De gespierde, halfnaakte Australische mannen van 'Thunder From Down Under' veroveren dit voorjaar Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. We hadden een gesprek met danser Kurt Joseph onder meer over wat je mag verwachten tijdens deze show die je "stoutste dromen" waarmaakt.

Waarom wilde je performer worden in een all male dansshow?
Kurt Joseph: “Ik had eigenlijk al een paar vrienden in de show en volgde hun verhalen en avonturen online. Het klonk alsof het geweldig was - veel reizen en plezier hebben. Ik solliciteerde voor eenzelfde baan en had het geluk om aangenomen te worden!”

Wat vind je het leukst aan het beroep?
“Het beste deel van de job is mensen gelukkig maken. We horen vaak dat we iemands dag, week of zelfs jaar hebben gemaakt, gewoon omdat ze hun problemen even aan de deur konden achterlaten en konden genieten van een zorgeloze avond met vrienden. Je weet nooit wat iemand doormaakt in zijn of haar persoonlijke leven, en soms is onze show een manier om aan de realiteit te ontsnappen, even stoom af te blazen en gewoon een leuke avond uit te hebben.”

Hoe is het achter de schermen?
“Veel stretchen! De baan is heel fysiek en veeleisend voor je lichaam, dus je moet ervoor zorgen dat je in vorm blijft. Er wordt ook veel gelachen, want we zijn een grote groep vrienden. Het wordt nooit saai!”

Zijn er rituelen voordat de show begint?
“Voor mij is dat een energiedrankje of koffie voor de show omdat we ons telkens 110% moeten geven.”

Wat is nodig om een succesvolle performer te zijn in zo'n sexy en energieke verleidingsshow?
“Persoonlijkheid! Ik denk dat dat het sleutelingrediënt is voor het succes van onze shows. Alle jongens zijn heel bescheiden, nuchter en makkelijk in de omgang, daarom vinden toeschouwers het ook altijd leuk om ons te ontmoeten aan het einde van elke show.”

Hoe is het om bijna helemaal naakt op het podium te staan?
“Je vergeet het eigenlijk! Onze show is volledig gechoreografeerd, dus de meeste tijd denk je aan je positie op het podium en welke bewegingen je hierna hebt.”

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?
“Ik heb het geluk gehad dat er tot op heden niets mis is gegaan, maar dat kunnen sommige van mijn collega’s niet zeggen. Laten we zeggen dat ze wat 'kledingongelukjes' hebben gehad met ondergoed…"

Wat kan het publiek verwachten van Thunder in deze show?
“Het is niet wat je je zou voorstellen bij een 'mannelijke stripshow'. Het is een volledig gechoreografeerde, zeer dynamische show met kostuums, acrobatiek, een state-of-the-art productie en zelfs wat komedie. Het is helemaal niet platvloers... Je kan zelfs je oma meenemen als je dat wil! Verwacht je gewoon aan heel veel plezier, ongeacht je leeftijd.”

Is het mogelijk voor het publiek om een selfie te maken met de jongens?
“Ja, absoluut! Iedereen krijgt de kans om een foto te maken met de jongens als de show voorbij is... het wordt zelfs aangemoedigd!”

‘Thunder From Down Under’ komt op 15 maart naar Capitole Gent en op 16 maart naar Trixxo Theater Hasselt. Tickets zijn meteen beschikbaar.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief