Shaolin Monks

Kung-Fu

di 30.04.2024

In ‘Kung Fu’ demonstreren echte Shaolin-monniken hun onwaarschijnlijke lichaamskunsten. Maak kennis met dit indrukwekkend, honderden jaren oud, onderdeel van de Chinese cultuur.

De Shaolin-monniken tarten de wetten van de fysica met hun indrukwekkende beheersing van kungfu. De oppermeester en zijn 19 meesters en leerlingen bieden met deze authentieke show een kijk in de mysterieuze wereld van de Shaolin-monniken en het zenboeddhisme.

De Shaolin-monniken staan wereldwijd bekend om hun toewijding aan het behoud van de traditionele Chinese cultuur en hun indrukwekkende fysieke vaardigheden. Ter ere van het 30-jarig jubileum van hun spectaculaire shows presenteren 19 van de beste meesters en shamis (leerlingen), onder leiding van hun 75-jarige oppermeester, hun onwaarschijnlijke lichaamskunsten in de gloednieuwe show ‘Kung Fu’.

Voorbij de grenzen van wat fysiek normaal mogelijk is, weten de Shaolin-monniken te verbazen met de uitstekende beheersing van hun Qi, hun lichaamsenergie die ze activeren door middel van doelgerichte ademhalingstechnieken en speciale training. Hierdoor wordt het schijnbaar onmogelijke mogelijk: ze breken stenen platen, houten planken en ijzeren staven op hun lichamen en hoofden, leggen zich op speren, zwaarden en spijkerborden, en werpen zelfs naalden door glasplaten.

Deze verbazingwekkende demonstraties tonen niet alleen hun buitengewone fysieke kracht, maar benadrukken ook de legendarische controle over hun eigen lichamen en de transformerende kracht van Qi, die ze meesterlijk beheersen.

De show biedt een fascinerend inzicht in de mysterieuze wereld van de Shaolin-monniken en het zenboeddhisme. Ze vertelt het verhaal van de Shaolin-tempel en toont meeslepende opnames die werden gemaakt op de heilige berg Song Shan en in de originele tempel. Bovendien biedt ‘Kung Fu’ ook inzicht in de training van de monniken en volgt ze de sporen van de Zen-grondlegger Bodhidharma.

Dit is geen circusvoorstelling, de monniken zijn geen acteurs, de oefeningen zijn geen trucs. De show is een respectvolle poging om een traditie van anderhalf millennium aan mysterieuze kennis over te brengen aan mensen buiten China.

di 30.04.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorHouse of Entertainment

Ook in andere zalen

venues.groups.name

Kom je met een groep van 20 of meer personen? Dan kan je voor deze show genieten van een aantrekkelijk voordeel.
Contacteer ons voor meer informatie en om tickets voor je groep te kopen.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief