Afficher ce site en français | View this website in English

La Cage Aux Folles

Koen Van Impe neemt rol van Johny Voners over

(update 30.09.19)

Acteur Johny Voners, verzwakt door chemotherapie, staakt voorlopig zijn activiteiten en focust vanaf heden op zijn herstel. De 74-jarige acteur was momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor ‘La Cage Aux Folles’, waarin hij aan de zijde van Koen Crucke één van de hoofdrollen voor zijn rekening zou nemen. Acteur Koen Van Impe zal Johny’s rol in de musical overnemen.

Eerste Vlaamse versie van Broadwayklassieker

‘La Cage Aux Folles, een van oorsprong Frans toneelstuk, werd over de jaren heen al ontelbare keren vertaald en verfilmd en zelfs naar een Broadwayproductie omgezet. Tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

h4 Met Koen Crucke en Johny Voners in de cast

Regisseur Stany Crets wist een indrukwekkende cast te verzamelen voor de Vlaamse première. De legendarische Albin/Zaza wordt gespeeld door Koen Crucke. Johny Voners speelt Georges. Maar ook Greet Rouffaer, Daisy Thys, Manou Kersting, Matthew Michel en Helle Vanderheyden staan op de scène. Er is een live-orkest en een ensemble van 11 geweldige dansers.

“Toen Stany Crets me belde met de vraag of ik de hoofdrol wou zingen en spelen in ‘La Cage Aux Folles’ was ik gigantisch blij. Ik had nooit durven dromen dat ik Zaza/Albin gestalte zou mogen geven in deze schitterende musical”, zegt Koen Crucke.

Laurenz Hoorelbeke, Baptiste Vuylsteke, Kenny Verelst, Yannick Dijck, Rowan Kievits, Bart Aerts en Jervin Weckx zijn de Cagelles. Sofie De Schryver, Oonagh Jacobs, Jens Sauvillier en Floris Devooght vervolledigen de indrukwekkende cast.

Het verhaal

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. ‘La Cage Aux Folles’ heeft een roemruchte geschiedenis en werd zelfs verfilmd als ‘The Birdcage’ met o.a. Robin Williams en Gene Hackman.

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’, waar Albin de grote hit is met zijn travestie-act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Kaarten kosten 36, 41 en 46 euro.
Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

za 07.12.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"La Cage Aux Folles" wordt georganiseerd door Deep Bridge