Afficher ce site en français | View this website in English

Spamalot

Stany Crets brengt hedendaagse Monty Python’s Spamalot in 2019

Deep Bridge kondigt de terugkeer aan van Monty Python’s Spamalot! In 2019 brengt Stany Crets een nieuwe, hedendaagse bewerking van de film ‘Monty Python and the Holy Grail’ uit 1975. Niet zomaar een bewerking. De toegevoegde van-de-pot-gerukte Broadway-parodieën maken deze musical de meest gestoorde ‘must see’-knaller van het seizoen 2018-2019.

In 2011 stond Stany Crets al eens aan het roer van deze veel geprezen musicalklassieker. Dat was een daverend succes, maar deze keer wordt het nóg briljanter, nóg grappiger en nóg uitbundiger. Ook nu zullen Koning Arthur en zijn bediende Patsy de zoektocht naar de Heilige Graal beginnen. Een avontuur waarin onze Vlaamse cast de sterren van de hemel zal zingen. Tegelijkertijd drijven ze de spot met het musicalgenre, want “‘t Is goed in ‘t eigen hert te kijken”. Deze paradox in de zichzelf parodiërende musicalcomedy zal vriend en vijand versteld doen staan.

Stany Crets kennen we o.a. van de ‘Rocky Horror Show’, die in 2017 niks dan lof heeft ontvangen, en van ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ uit 2013. Elke internationale titel transformeert hij tot een stukje Vlaams erfgoed. Vlaams erfgoed met een hoek af. Een Engelse tekst doorspekt met Engelse humor vertalen naar een oer-Vlaams geheel is dan ook niets nieuws voor de regisseur. Voor deze ‘Spamalot’ werkt hij nauw samen met twee nobele ridders. Eric Idle schreef het libretto en de liedjes en samen met zijn trouwe partner John Du Prez leverde hij de muziek.

De cast

Koen Van Impe, die onlangs nog schitterde in de ‘Rocky Horror Show’, legt opnieuw zijn ziel in koning Arthur, de leider van een volk dat niet eens weet dat hij bestaat. Ook typetjeskameleon Walter Baele mag zijn maliënkolder terug uit de kast halen voor de rol van Sir Lancelot. Jonas Van Geel speelde in 2011 al de pannen van het dak als Sir Robin De Dappere, die eigenlijk al bang is van zijn eigen schaduw. Jan Van Looveren kruipt opnieuw in de strakke huid van Sir Gallahad. Dieter Verhaegen neemt de rollen van Herbert en Nog niet dode Fred alsof zijn leven er vanaf hangt. Ook leading lady van de Vlaamse musicalwereld (en ver daarbuiten) Ann Van den Broeck mag opnieuw haar voetjes nat maken als Dame van het Meer. Nordin De Moor, die in 2011 de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol won voor de rol van Patsy, mag ook deze keer door het stof kruipen als de nederige dienaar van koning Arthur. Als enige nieuwkomer in deze gestoorde hoofdcast heeft regisseur Stany Crets Kobe Van Herwegen uit zijn hoed getoverd. Hij mag als Sir Bedevere aanschuiven aan de Ronde Tafel.

Monty Python’s Spamalot speelt in maart en april 2019 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. De voorstelling is nog wel even weg, maar “always look on the bright side of life!” Want tickets kopen kan nu al met 15% lanceringskorting tot 22 januari 2018!

Kaarten kosten 27,50, 37,50, 47,50, 57,50 en 67,50 euro.
Weekendprijzen (vanaf vrijdagavond) zijn +5 euro.
Tot en met 22 januari 2018: lanceringskorting van 15%.

(Golden Seats = Flying Circus)

In onze andere zalen

do 28.03.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

vr 29.03.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

za 30.03.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 31.03.2019 - 15:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

do 04.04.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

vr 05.04.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

za 06.04.2019 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 07.04.2019 - 15:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Spamalot" wordt georganiseerd door Deep Bridge Live