Afficher ce site en français | View this website in English

Romeo & Julia 2019

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Een tijdloze klassieker in een modern ballet

Music Hall brengt samen met het Ballet du Grand Théâtre de Genève en een live symfonisch orkest de wereldberoemde romantische tragedie ‘Romeo & Julia’ van William Shakespeare naar Capitole Gent. In dit moderne dansspektakel wordt het bekendste liefdesverhaal aller tijden, over een onmogelijke maar intense liefde, in een nieuw, buitengewoon jasje gestoken, op de muziek van Sergei Prokofiev. Al komt niet de volledige partituur van Prokofiev aan bod in deze creatie. De choreografie concentreert zich eerder op essentiële verhaalmomenten uit de tragedie, met als bedoeling via dans rechtstreeks het hart en de ziel van de toeschouwers te raken.

De dansvoorstelling begint met een begrafenisscène. Julia, de dochter van Capulet, is gestorven. Vervolgens vertelt het ballet hoe dit is gebeurd. Het verhaal speelt zich af in de stad Verona. Een stad die verscheurd wordt door de rivaliserende families Capulet en Montague. Wanneer Romeo Montague en Julia Capulet elkaar echter ontmoeten op een bal groeit er een onmogelijke liefde tussen beide. Dit wordt het begin van een tragisch en hartverscheurend liefdesverhaal.

In ‘Romeo & Julia’ wordt de liefde vernietigd door de blinde haat tussen twee vijandelijke clans, zonder enige andere reden dan dat ze tot twee verschillende families behoren, een situatie die tegenwoordig nog steeds aan de basis ligt van disputen en oorlogen. Het is een tijdloos probleem, waardoor er gekozen werd om de voorstelling niet in een specifiek tijdskader te plaatsen. Iets wat ook tot uiting komt in het visuele aspect. Zo ligt de stijl van de scenografie en de kostuums ver van de traditionele renaissancebeelden die het verhaal van ‘Romeo & Julia’ in eerste instantie opwekken, wat de voorstelling een tijdloze en moderne uitstraling geeft.

Duur: 1u15, zonder pauze.

Kaarten kosten 29, 39, 49, 61 en 69 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

za 19.01.2019

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

zo 20.01.2019

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Romeo & Julia 2019" wordt georganiseerd door Music Hall