Afficher ce site en français | View this website in English

Er was eens... het Sprookjesconcert

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Extra show in Antwerpen op zaterdag 22.09 (= Première)

(update 21.08.18)

Catchy muziek gebracht door sprookjesachtige cast

‘Er was eens…het Sprookjesconcert’ wordt een groot feest, met een actueel sprookje en een hoop catchy, hedendaagse muziek. Vier bloedmooie prinsessen zetten de sprookjeswereld volledig op zijn kop! Tinne Oltmans, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester.

Sprookjes bestaan

Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester krijgen van hun tante, de heks, smartphones en tablets voor hun verjaardag, in de hoop dat deze vergiftigde geschenken hen zo zullen betoveren dat haar eigen dochter de lievelingsprinses wordt. Voor de sprookjesprinsessen het goed en wel beseffen zijn ze niet meer weg te slaan van hun mobieltjes.

De koning en koningin zijn de wanhoop nabij wanneer ze ontdekken dat hun dochters enkel nog oog hebben voor hun gsm’s en daardoor de prinsen die naar hun hand dingen zelfs niet opmerken. Kunnen de prinsen de dames overtuigen dat er meer is dan wifi alleen?

Beleef het sprookjesconcert

Het is niet alleen fantastisch om ‘Er was eens… het Sprookjesconcert’ te zien, maar ook nog eens bijzonder leuk om te beleven. Deep Bridge haalt alles uit de kast om van deze fantastische show een echte sprookjeservaring te maken. Je bent een uur voor de show al plechtig uitgenodigd op het Sprookjesplein. Daar word je ontvangen door lakeien, begroet door heel wat figuren uit de sprookjeswereld en vermaakt met allerlei activiteiten. Na de show kan je als kers op de taart de prinsessen ontmoeten op een coole meet & greet. Selfies nemen is toegestaan!

Help, prinsessen leven online!

Deep Bridge zorgt ervoor dat actuele thema’s bij jonge kinderen bespreekbaar worden. De voorstelling blijft speels en heeft op geen enkel moment de intentie om belerend te zijn. ‘Er was eens…het Sprookjesconcert’ is een luchtige voorstelling met veel toeters en bellen voor jong en oud. De extra thematische laag die Deep Bridge hieraan toevoegt kan ouders en kinderen wel spontaan aan het denken zetten.

Socialmediakenner en co-auteur van het boek ‘#Help, mijn kind leeft online’ Stefaan Lammertyn staat regisseur Lulu Aertgeerts bij tijdens het creatieproces. Stefaan is expert ter zake wanneer het gaat over hoe kinderen omgaan met de digitale wereld. “Het is essentieel dat ouders betrokken zijn bij het socialemediagebruik van kinderen. Net zoals we interesse hebben in hun offline activiteiten moeten we dat online ook hebben. Uit studies blijkt dat er veel minder kan misgaan wanneer ouders de vinger aan de pols houden. ‘Er was eens… het Sprookjesconcert’ is ideaal als kapstok om hierover na te denken”, zegt Stefaan Lammertyn.

De creatives

Lulu Aertgeerts neemt de regie voor haar rekening en schrijft samen met Peggy Verhoeven en John Hoelen het scenario. Ad Van Dijk arrangeert de muziek en componeert ook de nieuwe nummers. Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkende ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

Reserveer snel

Kaarten kosten 19, 24, 32 en 42 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar
Duur: 75 à 80 minuten

Kalender

za 29.09.2018

Deuren - 13:30
Aanvang - 14:30

Capitole Gent

In onze andere zalen

za 22.09.2018

Deuren - 16:00
Aanvang - 17:00

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 23.09.2018

Deuren - 13:30
Aanvang - 14:30

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Er was eens... het Sprookjesconcert" wordt georganiseerd door Deep Bridge