Afficher ce site en français | View this website in English

Suzhou Ballet Theatre Romeo & Juliet

Dit evenement is afgelopen.

Het Suzhou Ballet Theatre, onder leiding van de met internationale prijzen onderscheiden Jiabin Pan en Ying Li, is één van China’s meest veelbelovende balletgezelschappen. Zij hebben Shakespeares ‘Romeo & Juliet’ op innovatieve wijze verweven met de eeuwenoude Chinese parabel van ‘The Butterfly Lovers’ waardoor hun interpretatie een stijlvolle, moderne en bovenal Chinese sfeer heeft meegekregen. Een absolute must see!

“We wilden een versie van Romeo & Juliet creëren die modern in esthetische zin is, maar tegelijkertijd de typerende Chinese opvattingen op het gebied van emoties en normen en waarden in zich herbergt”, zegt Li hierover, die samen Pan Jiaban de choreografie van deze productie voor haar rekening heeft genomen.

Beiden hebben gedurende hun carrière meerdere internationale prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen, waaronder de 12th Varna International Ballet Competition en de Osaka International Ballet Competition. Ook werden zij uitgenodigd voor 10th International Ballet Festival in Cuba (1987) en het Andersen Festival in Kopenhagen, Denemarken (1988).

Pittsburgh Magazine heeft Pan onderscheiden “as an Outstanding Artist” en de Pittsburgh Cultural Arts Foundation heeft Li onderscheiden met een “Institute Achievement Award”. Samen hebben zij een groot aantal producties op hun naam staan, waaronder Double Happiness, Chopin’s Poem, Dancing on Rock (2008), Su SHOW (2009), Romeo and Juliet (2010), Coppelia (2011), Legend of Beauty (2012), The Nutcracker (2013) en Carmen (2014).

Reacties in de Nederlandse pers

“West meets East: dat maakt deze uitvoering tot een unieke voorstelling. Let ook vooral op de door eenvoud schitterende enscenering en de prachtige kostuums, een waar genot voor het oog.” – HP/De Stijl

“Eigenzinnig, energiek, modern. Een gezelschap waar we vast nog veel van gaan horen!” – ZIN Magazine

Kaarten kosten 28, 33 en 38 euro.

Kalender

di 28.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

In onze andere zalen

zo 26.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Theater

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Suzhou Ballet Theatre - Romeo & Juliet" wordt georganiseerd door Global Performing Arts Group