Afficher ce site en français | View this website in English

Rocky Horror Show

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Nu al de zotste show van de Gentse Feesten

De Rocky Horror Show komt na 17 jaar terug naar Gent, na een ge-wel-dige passage in Antwerpen. In november ging het dak van De Shop eraf, in januari nam Rocky op impressionante wijze de Lotto Arena over, en nu moet de Gentse Capitole eraan geloven. Tijdens de Gentse hoogmis nog wel: de Gentse Feesten!

Hilarische rockshow

De Rocky Horror Show is niet zomaar een musical, maar een hilarische rockshow. De absurde humor van regisseur Stany Crets wordt afgewisseld met absolute feestnummers, begeleid door een liveband onder leiding van Eric Melaerts. Het is een show waarbij je onmogelijk kan stilzitten: meedansen op de Timewarp, rijst en confetti gooien of “slet” en “asshole” roepen tot je stem er schor van wordt. Zelden was extravagant zo plezant! Alle remmen los, alle hoeken eraf!

Het absurde verhaal

Het pas verloofde koppel Brad Majors en Janet Weiss raakt op een stormachtige avond verzeild in het kasteel van de travestiet Frank-N-Furter en zijn dienaren Riff Raff, diens zus Magenta en zijn minnares Columbia. Ze maken er kennis met de blonde supercreatie van Frank-N-Furter, Rocky, en tussendoor komt de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott de verhaallijn nog eens opvrolijken. Het bezoekje van Brad Majors en Janet Weiss aan het kasteel van de bevreemde travestiet ontaardt algauw in een regelrechte relatie- en libidotest die nét niet in een orgie maar wél met veel jarretellen eindigt.

Geprezen in de pers

Tijdens de passage in Antwerpen werd er met superlatieven gegooid, door het publiek en ook door de pers:

Zelden was extravagant zooo plezant! Alle remmen los, alle hoeken eraf!RADIO 2

Tussen alle absurditeit, heerlijke overacting en onvervalste rock nog mooie zangprestaties ook.CONCERTNEWS

Deze show mag je niet missen. (…) Je zal thuiskomen van een feestje zoals je er in het Vlaamse theater nog nooit eentje meemaakte.HET NIEUWSBLAD

Uitzinnige cast en buitensporige regisseur

Stany Crets neemt de regie van deze cultklassieker opnieuw op zich. Hij deed dat ook al bij de eerste versie 17 jaar geleden in het NT Gent en maakte een rasecht Vlaamse, eigenzinnige bewerking van dit fenomeen. Zijn bekende absurde humor zit dan ook volledig verweven in de show.

Steracteur Sterartiest Koen Van Impe nam in de eerste Vlaamse editie de rol van Frank-N-Furter op zich. Deze keer neemt hij vol overgave de rol van verteller op zich en loodst hij je door het absurde verhaal van de Rocky Horror Show. Laurenz Hoorelbeke werd in het verleden vaak geprezen voor zijn aandeel in diverse musicals, maar hij overstijgt zichzelf met een fenomenale neerzetting van de krankzinnige Dr. Frank-N-Furter. Shana Pieters en Nordin De Moor spelen Janet Weiss en Brad Majors en Rocky wordt heerlijk vormgegeven (letterlijk dan) door niemand minder dan Matthew Michel. Musical-ancien Sébastien De Smet mocht uiteraard ook niet ontbreken: hij zet een magistrale Riff Raff neer. Een absolute topcast met massa’s musicalervaring en dus fantastische stemmen, ongelooflijke dansmoves, ingefluisterd door topchoreograaf Laurent Flament, en puik acteurwerk.

Rocky Horror Show in Vlaanderen

17 jaar geleden kwam de Rocky Horror Show voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met groot succes. Half Vlaanderen vloekte omdat ze de show gemist hadden, dus kwam deze rock-‘n-roll-musical in november vorig jaar terug naar De Shop in Antwerpen voor een waanzinnig feest. Maar iedereen wilde nog meer. Dus werden de jarretellen opnieuw bovengehaald voor het ultieme musicalfeest in januari in de Lotto Arena. De waanzinnige reacties zorgden voor deze derde en finale herneming: tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent.

Ik ga naar de Rocky Horror Show en ik neem mee…

Be prepared! Naar de Rocky Horror Show ga je niet onvoorbereid. Met deze attributen geraak je met de glimlach door de veiligheidscontrole… No worries, voor amper 10 euro kan je ter plekke nog een officiële Rocky Horror Fanbag aankopen met al deze benodigheden!

  • Rijst mag rijkelijk gegooid worden als de newlyweds de kerk verlaten!
  • Een feesthoedje? Wat zou je anders dragen tijdens het feestdiner?
  • Kranten. Er is niks logischer om onder te schuilen dan deze klassieker.
  • Rubberen handschoenen. Ideaal om het ‘snap’-geluid van Dr. Frank-N-Furters’ handschoenen na te bootsen!
  • Waterpistool. Met wat zou je ons anders helpen om een echte storm te simuleren?

Historisch goed

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950. De Rocky Horror Show is een prachtige hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horrorgenres met onweerstaanbare rock-‘n-rollmuziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd. Eén ding staat vast: deze show is een hilarische, wilde rit vol rock-‘n-rollmuziek en promiscuïteit die niemand snel zal vergeten.

Kaarten kosten 28,50, 33,50, 48,50 en 58,50 euro.
58,50 is Rocky-seat inclusief programmaboekje.

Kalender

vr 13.07.2018

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

za 14.07.2018

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Rocky Horror Show" wordt georganiseerd door Deep Bridge