Afficher ce site en français | View this website in English

Randy Newman Dark Matter Tour

Dit concert is afgelast

De geplande concerten van Randy Newman in Europa kunnen helaas niet doorgaan. Randy Newman wordt binnenkort geopereerd aan de knie en zal daardoor de volgende maanden geen concerten kunnen geven.

Randy Newman: “I feel terrible about having to cancel these dates. I was looking forward to playing. I apologise for whatever inconvenience I might have caused.”

Tickets worden terugbetaald door de desbetreffende ticketverkoper. Tele Ticket Service neemt persoonlijk contact op met zijn ticketbestellers i.v.m. de terugbetaling van de kaarten.Randy Newmans muzikale meesterwerken zijn intussen wereldwijd bekend bij verschillende generaties fans. Met zijn indrukwekkende repertoire – gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische songs – behoort Newman tot één van de groten.

Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.

Randy Newman begon zijn carrière als tiener: als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten. In de jaren zeventig brak Newman door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’, onder zijn eigen naam. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden universele successen.

Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscarnominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire. Voor de hardcore fans: ‘Lonely At The Top’, ‘Short People’, ‘Mama Told Me Not To Come’, ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘Rider In The Rain’, ‘Rednecks’, ‘Birmingham’, ‘Marie’, ‘Sail Away’ of ‘My Life Is Good’ zijn maar enkele staaltjes van zijn kunnen.

Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. En nu is onze favoriete sardonische artiest daar met zijn elfde langspeler ‘Dark Matter’ en laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. Negen nieuwe songs over de broers Kennedy, de bekende en de minder bekende Sonny Boy Williamson, Vladimir Poetin en een song in een pure rock-operastijl zoals alleen de meester dat kan.

In maart 2018 treedt Randy Newman driemaal op in België. Dinsdag 6 maart is hij te bewonderen in Capitole Gent.

Kaarten kosten 47, 52 en 57 euro.

Kalender

di 06.03.2018 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Capitole Gent

geannuleerd

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Randy Newman - Dark Matter Tour" wordt georganiseerd door Gracia Live