Afficher ce site en français | View this website in English

Liesbeth List, Bert Verbeke en Jelle Cleymans Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-en-Bewonder

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Dit kan alleen door zijn nummers te bewerken en ze een eigen interpretatie te geven. Twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan. Zij selecteren die liedjes die het best bij hun persoonlijkheid passen. Elk in zijn eigen stijl en vanuit zijn eigen gevoel! Ze doen dit samen met Liesbeth List, de grande dame van het Nederlandstalige chanson. Zij wordt steeds in één adem genoemd met Ramses en zij is een belangrijk deel van diens muzikaal erfgoed.

Pianist Dirk Schreurs, misschien nog eigenzinniger dan de zangers, tekende voor de arrangementen. Hij stelde een toptrio samen in een sobere bezetting die alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving. In de traditie van de legendarische Louis van Dijk.

Drie instrumenten en drie stemmen: in de sfeer van de vroegere ‘Shaffy Chantant’ brengen deze zes ervaren artiesten een theaterprogramma dat het niet moet hebben van de show, maar wel van de intensiteit en confronterende kracht waarmee de nummers van Ramses vertolkt worden.

Met:

Liesbeth List: zang
Jelle Cleymans: zang, gitaar
Bert Verbeke: zang, piano
Dirk Schreurs: piano
Henk de Laat: contrabas
Ron van Stratum: drums, percussie

Kaarten kosten 28 en 32 euro.

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Liesbeth List, Bert Verbeke en Jelle Cleymans - Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-en-Bewonder" wordt georganiseerd door Sportpaleis Group Theaters