Afficher ce site en français | View this website in English

Eddy et les Vedettes Chansons Fatales

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? Wist je dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sacha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde ‘Chanson, une belle histoire’ met schrijver Bart Van Loo gaat Eddy et les Vedettes op tournee met een volledig nieuw programma. Met ‘Chansons Fatales’ brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

‘Chansons Fatales’ brengt ‘les petites histoires des grandes dames’. Hierbij vervallen “Les Eddy’s” niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele, bijwijlen wufte chansons van de bovenste plank, ‘comme d’habitude’. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen wordt de band uitgebreid met een blazerssectie ‘hors catégorie’.
 
Oordeel zelf en laat je leiden door steengoede chansons en muzikanten die hun sporen verdienden bij El Tattoo del Tigre, Lais, Nathalie Meskens, Admiral Freebee, Gabriel Rios en Think Of One.

Naar aanleiding van deze tournee verschijnt ook de tweede cd van Eddy et les Vedettes, met als titel, je raadt het al, ‘Chansons fatales’.

Uit de pers

“Een goddelijke vijfmansband. Wanneer zanger Frank Mercelis ‘Une belle histoire’ van Michel Fugain of ‘La ville s’endormait’ van Jacques Brel zingt, klinken deze klassiekers als nieuw.” – De Volkskrant

“Met flair en met brio walsen Eddy et les Vedettes door klassieke chansons.” – Knack

“In zanger Frank Mercelis schuilt net zo goed een France Gall (‘Poupée de cire, poupée de son’) als een Jacques Brel en een Charles Aznavour” – Trouw

“Eddy Et Les Vedettes klinken aanstekelijk, ontroerend en spreken tot het hart en de benen.” – De Morgen


Trailer ‘Chanson, une belle histoire’ 


Passage bij De Wereld Draait Door
 


Trailer ‘Route Nationale 7’

De band

Frank Mercelis (zang, gitaar)
Frederik Lebeer (toetsen, zang)
Stoffel Verlackt (gitaren, conga’s, zang)
Stijn Possemiers (bas)
Frank Vanweddingen (drums)
Hanne De Backer (saxofoon)
Nabou Claerhout (trombone)
Glenn Maegerman (trompet)

(Foto Jimmy Kets)

Kaarten kosten 19, 21 en 29 euro. 

Kalender

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Eddy et les Vedettes - Chansons Fatales" wordt georganiseerd door Sportpaleis Group Theaters