Afficher ce site en français | View this website in English

Eddy et les Vedettes Chansons Fatales

Dit evenement is afgelopen.

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour?Wist je dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sacha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde ‘Chanson, une belle histoire’ met schrijver Bart Van Loo gaat Eddy et les Vedettes op tournee met een volledig nieuw programma. Met ‘Chansons Fatales’ brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.

‘Chansons Fatales’ brengt ‘les petites histoires des grandes dames’. Hierbij vervallen “Les Eddy’s” niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele, bijwijlen wufte chansons van de bovenste plank, ‘comme d’habitude’. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen wordt de band uitgebreid met een blazerssectie ‘hors catégorie’.
 

Oordeel zelf en laat je leiden door steengoede chansons en muzikanten die hun sporen verdienden bij El Tattoo del Tigre, Lais, Nathalie Meskens, Admiral Freebee, Gabriel Rios en Think Of One.

Naar aanleiding van deze tournee verschijnt ook de tweede cd van Eddy et les Vedettes, met als titel, je raadt het al, ‘Chansons fatales’.

Uit de pers

“Eddy et les Vedettes kwamen tijdens ‘Chansons Fatales’ niet zomaar enkele Franse hits coveren, ze probeerden er ook hun eigen ding van te maken.” – Concertnews

“Eddy et les Vedettes ontpoppen zich in ‘Chansons Fatales’ succesvol als een nieuwe versie van hun eigen zelf. Gaat dat zien!” – francofiel Bart Van Loo

“Met flair en met brio walsen Eddy et les Vedettes door klassieke chansons” – Knack

“In zanger Frank Mercelis schuilt net zo goed een France Gall (‘Poupée de cire, poupée de son’) als een Jacques Brel en een Charles Aznavour” – Trouw


Passage bij De Wereld Draait Door
 

De band

Frank Mercelis (zang, gitaar)
Frederik Lebeer (toetsen, zang)
Stoffel Verlackt (gitaren, conga’s, zang)
Stijn Possemiers (bas)
Frank Vanweddingen (drums)
Hanne De Backer (saxofoon)
Nabou Claerhout (trombone)
Glenn Maegerman (trompet)

(Foto Jimmy Kets)

Kaarten kosten 19, 21 en 29 euro. 

Kalender

vr 15.12.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Eddy et les Vedettes - Chansons Fatales" wordt georganiseerd door Sportpaleis Group Theaters