Afficher ce site en français | View this website in English

WSA Concert

16e editie World Soundtrack Awards ‘Composed for Television’ (powered by Film Fest Gent)

Inspelend op het fenomenaal succes van series als House of Cards, Game of Thrones, Fargo, Homeland, Mad Men staat het programma van de 16e editie van de WSA (World Soundtrack Awards) volledig in het teken van originele scores geschreven voor televisie (drama series en miniseries). Film Fest Gent koos niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek. De twee concerten worden uitgevoerd door het Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé. Begeleid door fragmenten uit succesvolle tv-series op groot scherm.

Woensdag 19 oktober: World Soundtrack Awards Gala

Klik hier voor de pagina van dit evenement

Het exclusieve World Soundtrack Awards Gala kan je bijwonen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert van het beste van de hedendaagse tv-scores.

Duur van de avond: 3 uur, inclusief pauze.

Donderdag 20 oktober: WSA Concert

Het WSA Concert is zonder ceremonie en brengt meer muziek. Dit evenement herneemt het concert van 19 oktober met muziek uit recente tv-series en vult die aan met bekende tunes uit iconische series die tot het collectief geheugen behoren, gaande van culthits tot gelauwerde klassiekers. De sixties en seventies komen aan bod dankzij Jerry Goldsmiths muziek voor The Man From U.N.C.L.E. en Doctor Kildare, Alexander Courages onsterfelijke thema voor de originele tv-series Star Trek, Bill Conti’s Dynasty, Lalo Schifrins opwindende Mission Impossible en de zelden gespeelde score van Ennio Morricone voor de miniserie Moses. Uit de jaren negentig krijgen we Angelo Badalamenti’s hypnotiserende muziek voor David Lynchs Twin Peaks en Ryuichi Sakamoto’s score voor de door Oliver Stone geproduceerde miniserie Wild Palms.

Duur van de avond: 1.30 uur zonder pauze, zonder ceremonie.

Reserveren kan via de link op deze pagina!
Kaarten kosten 18, 23, 33 en 43 euro.

Kalender

do 20.10.2016 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Capitole Gent

in verkoop

Sherpa

Sherpa is het enige officiële verkoopkanaal. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"WSA Concert" wordt georganiseerd door Film Fest Gent