Afficher ce site en français | View this website in English

World Soundtrack Awards Gala

Eerste deel programma en componisten 16de WORLD SOUNDTRACK AWARDS GALA bekendgemaakt

update 26.04.16

De 16de editie van de World Soundtrack Awards (WSA) staat in het teken van origineel geschreven tv-scores, met muziek uit recente populaire televisieseries. Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor brengen o.l.v. Dirk Brossé de indrukwekkende muziek uit series als Fargo, Homeland, House of Cards, Sherlock en The Leftovers samen met aanwezige componisten JEFF RUSSO, SEAN CALLERY, JEFF BEAL, DAVID ARNOLD en MAX RICHTER.

Ter ere van hun vakmanschap en belangrijke rol in deze series heeft Film Fest Gent een aantal componisten en andere filmmuziekprofessionals in Gent uitgenodigd om tijdens het World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober aanwezig te zijn bij de live performance van hun muziekstukken.

Aanvullend op de live-versies van de muziek voor de Brits-Amerikaanse dramaserie Sherlock door David Arnold en Michael Price en de mysterieuze soundtrack voor cultdrama The Leftovers van Max Richter, uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, zullen enkele componisten het podium betreden voor een aandeel in het debuut van de live-uitvoering van hun score. De Amerikaanse componist Jeff Russo zal de live performance van zijn Emmy-genomineerde score voor Fargo zelf begeleiden op drum. Sean Callery, het meest bekend voor zijn suspense-gedreven soundtracks voor tv-series als 24 en Homeland zal te horen zijn op de piano in een van de stukken voor de laatstgenoemde. Voor de live-versie van zijn muziek voor House of Cards soleert componist Jeff Beal op trompet.

16de editie World Soundtrack Awards ‘Composed for Television’ (powered by Film Fest Gent)

Inspelend op het fenomenaal succes van series als House of Cards, Game of Thrones, Fargo, Homeland, Mad Men staat het programma van de 16de editie van de WSA (World Soundtrack Awards) volledig in het teken van originele scores geschreven voor televisie (dramaseries en miniseries). Film Fest Gent koos niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek. De twee concerten worden uitgevoerd door het Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé. Begeleid door fragmenten uit succesvolle tv-series op groot scherm.

Woensdag 19 oktober: World Soundtrack Awards Gala

Het exclusieve World Soundtrack Awards Gala kan je bijwonen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert van het beste van de hedendaagse tv-scores.

Duur van de avond: 3 uur, inclusief pauze.

Reserveren kan via de link op deze pagina!

Donderdag 20 oktober: WSA Concert

Klik hier voor de pagina van dit evenement

Het WSA Concert is zonder ceremonie en brengt meer muziek. Met het beste van de hedendaagse tv-scores (zelfde programma als woensdag), aangevuld, ter vervanging van de ceremonie van woensdag, met bekende tunes van legendarische series die tot het collectief geheugen horen, zoals Mission Impossible, Dallas, Dynasty, Star Trek, The Untouchables, The Man from U.N.C.L.E. e.a.

Duur van de avond: 1.30 uur zonder pauze, zonder ceremonie.

Kalender

wo 19.10.2016 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Capitole Gent

in verkoop

Sherpa

Sherpa is het enige officiële verkoopkanaal. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"World Soundtrack Awards Gala" wordt georganiseerd door Film Fest Gent