Afficher ce site en français | View this website in English

World Soundtrack Awards Gala

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Volledige programma World Soundtrack Awards bekend

update 15.06.16

Film Fest Gent maakte het volledige programma bekend van de 16e editie van de World Soundtrack Awards, die volledig in het teken staan van de scores van de beste recente tv-series en de legendarische reeksen uit onze jeugd.

Tijdens het World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober geniet je van de muziek uit Dr. Who van Murray Gold, Mad Men van David Carbonara, The White Queen van John Lunn, Upstairs Downstairs van Daniel Pemberton, Fargo van Jeff Russo, Homeland van Sean Callery, House of Cards van Jeff Beal, Sherlock van David Arnold en The Leftovers van Max Richter. Ook is er de wereldpremière van de score van de nieuwe versie van de legendarische serie Roots, gecomponeerd door Alex Heffes. Eveneens op het programma staat de score van de bejubelde Britse miniserie Parade’s End, gecomponeerd door maestro Dirk Brossé, die als vanouds ook het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zal dirigeren. Zoals steeds zal de muziek begeleid worden door filmfragmenten geprojecteerd op groot scherm.

Verschillende componisten zullen ook hun opwachting maken op het podium van Capitole Gent, voor wat vaak de eerste live-uitvoering zal zijn van hun werk in een concertzaal.

Het World Soundtrack Awards Gala verwelkomt eveneens de veelzijdige Japanse muziek grootheid Ryuichi Sakamoto die voor zijn baanbrekend werk als filmcomponist de Lifetime Achievement Award in ontvangst zal nemen. Uiteraard is dezelfde avond ook een greep uit zijn werk te horen: zijn beroemde composities voor Nagisa Oshima’s Merry Christmas, Mr.Lawrence, Bernardo Bertolucci’s The Last Emperor en Brian DePalma’s Snake Eyes.

De volgende dag, donderdag 20 oktober, is er het WSA Concert zonder Award Ceremonie maar met herneming van het concert van 19 oktober, aangevuld met bekende tunes uit iconische series die tot het collectief geheugen behoren, gaande van culthits tot gelauwerde klassiekers. De sixties en seventies komen aan bod dankzij Jerry Goldsmiths muziek voor The Man From U.N.C.L.E. en Doctor Kildare, Alexander Courages onsterfelijke thema voor de originele tv-series Star Trek, Bill Conti’s Dynasty, Lalo Schifrins opwindende Mission Impossible en de zelden gespeelde score van Ennio Morricone voor de miniserie Moses. Uit de jaren negentig krijgen we Angelo Badalamenti’s hypnotiserende muziek voor David Lynchs Twin Peaks en Ryuichi Sakamoto’s score voor de door Oliver Stone geproduceerde miniserie Wild Palms.

16de editie World Soundtrack Awards ‘Composed for Television’ (powered by Film Fest Gent)

Inspelend op het fenomenaal succes van series als House of Cards, Game of Thrones, Fargo, Homeland, Mad Men staat het programma van de 16de editie van de WSA (World Soundtrack Awards) volledig in het teken van originele scores geschreven voor televisie (dramaseries en miniseries). Film Fest Gent koos niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek. De twee concerten worden uitgevoerd door het Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé. Begeleid door fragmenten uit succesvolle tv-series op groot scherm.

Woensdag 19 oktober: World Soundtrack Awards Gala

Het exclusieve World Soundtrack Awards Gala kan je bijwonen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert van het beste van de hedendaagse tv-scores.

Duur van de avond: 3 uur, inclusief pauze.

Reserveren kan via de link op deze pagina!
Kaarten kosten van 20 tot 128 euro.

Donderdag 20 oktober: WSA Concert

Klik hier voor de pagina van dit evenement

Het WSA Concert is zonder ceremonie en brengt meer muziek. Met het beste van de hedendaagse tv-scores (zelfde programma als woensdag), aangevuld, ter vervanging van de ceremonie van woensdag, met bekende tunes van legendarische series die tot het collectief geheugen horen (zie hoger).

Duur van de avond: 1.30 uur zonder pauze, zonder ceremonie.

Kalender

wo 19.10.2016 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"World Soundtrack Awards Gala" wordt georganiseerd door Film Fest Gent