Afficher ce site en français | View this website in English

The Dinky Toys XXL

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender


‘The Sweetest Hangover’, de nieuwe single van The Dinky Toys

The Dinky Toys zijn terug en dat zal Vlaanderen geweten hebben. De hitmachine uit de jaren ’90 concerteert op vrijdag 26 mei 2017 met een zeventienkoppige bezetting in Capitole Gent. Zo staat de Gentse band 25 jaar na de lancering van zijn met platina bekroond debuutalbum ‘The Colour Of Sex’ – toen in de ‘Crazy Cabaret’ in het Glazen Straatje – terug op “de Zuid”.

Gent is niet toevallig uitgekozen. Naast het feit dat de stad de hometown van de groep is, komen The Dinky Toys zo ook tegemoet aan de vraag van de Facebookgroep ‘Wij willen “The Dinky Toys” in Gent’. Deze kon onder fans op enorm veel bijval rekenen.

Samen met Soulsister, De Radio’s en Clouseau behoorden The Dinky Toys tot de populairste bands van de jaren ‘90. Van 1991 tot en met 1994 schudden ze elk jaar dé Belgische zomerhit uit hun mouw: ‘My Day Will Come’ (’91), ‘I Can’t Keep My Hands Off You’ (’92), ‘Out In The Streets’ (’93), ‘Declaración De Amor’ (’94). Tussendoor scoorden ze ook nog top 10-hits met ‘One More Try’ (’91), ‘The Test Of Time’ (’92), ‘Since You’re Back In Town’ (’92), ‘Three Little Birds’ (’93) en ‘Love’s Embrace’ (duet met Khadja Nin) (’93). In totaal stonden ze maar liefst 155 weken in de ultratop.

The Dinky Toys wisten de kracht van een tot de verbeelding sprekend imago maximaal te benutten. Voor hun kleurrijke outfits werkten ze samen met Walter Van Beirendonck, die later ook U2 van een garderobe voorzag. Ze hadden daarenboven ook nog eens een uitstekende live-reputatie. Zo wonnen ze in 1994 de Zamu-award (voorloper van de MIA’s) voor beste live-act.

25 jaar na de release van hun debuutsingle herenigden The Dinky Toys zich de voorbije zomer voor een concert op het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke. Het werd een bruisend en felgesmaakt wederoptreden, de 15.000 aanwezigen gingen collectief uit hun dak!

Een energieke partyband met twee handenvol eigen hits die de tand des tijds met glans hebben doorstaan, zo lopen er niet veel rond. Dit party-collectief zorgt voor stomende grooves met een sound die bij elke muziekliefhebber in de smaak zal vallen. Hun mix van reggae, r&b, pop, afrobeats, soul, flamenco en gospel werkt aanstekelijker dan ooit.

Kaarten kosten 32 en 37 euro.

Kalender

vr 26.05.2017 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"The Dinky Toys XXL" wordt georganiseerd door TTT Artists & Sportpaleis Group Theaters