Afficher ce site en français | View this website in English

Het Zwanenmeer

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

OPGELET: Kaarten voor deze voorstellingen worden uitzonderlijk nog verkocht via Ticketmaster.
Klik op de Tickets-knop om online te reserveren.

Het meest gedanste ballet ter wereld

Meer dan een eeuw na zijn creatie is Het Zwanenmeer nog altijd het meest gedanste ballet ter wereld. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. Het Zwanenmeer, met de onvergetelijke muziek van Pjotr Tsjaikovski, is een van de beroemdste en mooiste balletten uit de geschiedenis. Nochtans was het bij de creatie in Moskou in 1877 niet meteen een succes. Pas na de première van een nieuwe versie in 1895, met herwerkte choreografieën van Marius Petipa en Lev Ivanov en een door Ricardo Drigo aangepaste partituur – Tsjaikovski was immers in 1893 overleden – trad het werk de onsterfelijkheid in.

Het verhaal

Het ballet vertelt het verhaal van Prinses Odette die door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart in een zwaan wordt veranderd en alleen ‘s nachts haar menselijke gedaante kan aannemen. Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

Klassiek ballet in vier bedrijven van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Kaarten kosten van 37,90 tot 52,90 euro.

Kaarten voor de geannuleerde voorstellingen in april blijven geldig

Deze productie zou oorspronkelijk te zien zijn geweest op 6 april (Ethias Theater Hasselt), 7 april (Capitole Gent) en 8 en 9 april 2017 (Stadsschouwburg Antwerpen). Het Operahuis uit Roussé liet last minute echter weten dat zij door overmacht de Zwanenmeer-voorstellingen in België niet konden uitvoeren. Organisator Music Hall was niet bij machte om op een dergelijke korte termijn een vervanging voor deze productie te voorzien en verplaatste de voorstellingen naar 21 tot en met 24 september. De aangekochte tickets blijven geldig voor dezelfde voorstelling in hetzelfde theater op de nieuwe data:

  • Ethias Theater Hasselt: donderdag 6 april werd verschoven naar vrijdag 22 september om 20 uur
  • Capitole Gent: vrijdag 7 april werd verschoven naar donderdag 21 september om 20 uur
  • Stadsschouwburg Antwerpen: zaterdag 8 april werd verschoven naar zaterdag 23 september om 20 uur en zondag 9 april werd verschoven naar zondag 24 september om 15 uur

Kalender

do 21.09.2017 - 20:00 uur

Capitole Gent

In onze andere zalen

vr 22.09.2017 - 20:00 uur

Ethias Theater

za 23.09.2017 - 20:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 24.09.2017 - 15:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Het Zwanenmeer" wordt georganiseerd door Music Hall