Afficher ce site en français | View this website in English

European Philharmonia - Michael Jackson in Symphony

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Michael Jackson is één van de meest geliefde entertainers aller tijden. Zijn enorme invloed op de populaire muziek en cultuur is onmiskenbaar en nog altijd voelbaar. Vijf van zijn soloalbums staan in de lijst van best verkopende albums ooit: ‘Off The Wall’, ‘Thriller’, ‘Bad’, ‘Dangerous’ en ‘HIStory’. Het album ‘Thriller’ staat trouwens nog altijd op de eerste plaats in die lijst met meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren.

Tijdens zijn buitengewone carrière verkocht Michael Jackson meer dan 750 miljoen platen. Hij had 13 nummer 1-hits en werd één van de weinige artiesten die twee keer opgenomen werd in de Rock and Roll Hall of Fame. Het Guinness Book of World Records erkende Michael Jackson als de meest succesvolle entertainer ooit. Jackson won 13 Grammy Awards en ontving de American Music Award’s Artist of the Century Award.

Michael Jackson was 11 toen hij in de muziekwereld terechtkwam, samen met zijn broers als lid van de Jackson 5. In de vroege jaren tachtig maakte hij van de videoclip een nieuwe kunstvorm, met grensverleggende clips voor songs als ‘Billie Jean’, ‘Beat It’ en het epische ‘Thriller’. Het geluid, de stijl en de moves van Michael Jackson inspireerden generaties van pop-, soul-, r&b- en hiphopartiesten.

Met Michael Jackson in Symphony, een grootse symfonische show voor groot koor en orkest, brengt European Philharmonia onder de deskundige leiding van dirigent Walter Proost een passend eerbetoon aan de grootste artiest van de voorbije honderd jaar. De bekende arrangeur Roberto Molinelli zorgt voor de symfonische arrangementen. Hij werkte eerder samen met Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli. Het “elektrische” gedeelte van het orkest wordt geleid door niemand minder dan Eric Melaerts.

De voorstelling bevat uiteraard alle grote hits en een paar verrassingen, maar je mag in elk geval rekenen op spectaculaire arrangementen van ‘Billie Jean’, ‘Love Never Felt So Good’, ‘Beat It’, ‘P.Y.T. (Pretty Young Thing)’, ‘Don’t Stop ‘Til You Get Enough’, ‘Thriller’, ‘Man In The Mirror’, ‘Rock With You’ en ‘Smooth Criminal’.

Over European Philharmonia

European Philharmonia wil klassieke muziek opnieuw populair maken en maakte indruk als begeleidend orkest op de tournee van Hans Zimmer in Brussel, Genève, Luxemburg en Rotterdam.

Walter Proost is de gedreven artistieke leider van het orkest. Hij geeft graag jonge, net afgestudeerde muzikanten de kans om samen te werken met ervaren muzikanten.

Arrangeur Roberto Molinelli werkte eerder samen met Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli en vele anderen.

Topgitarist Eric Melaerts leidt de elektrische sectie van het orkest.

Kaarten kosten 32, 37 en 42 euro.


Ik geniet mee van het theaterbuffet in Capitole Gent

Kalender

vr 10.02.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"European Philharmonia - Michael Jackson in Symphony" wordt georganiseerd door Sportpaleis Group Theaters