Afficher ce site en français | View this website in English

Compañía María "la Serrana" Generaciones

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

De voorstelling in Antwerpen is geannuleerd

Zigeunerflamenco uit Sevilla, van generatie op generatie

met:

Juan José Amador Senior (zang)
Juan José Amador Junior (zang)
Jesús Corbacho (zang)
Ramón Amador (gitaar)
Luis Amador (gitaar)
Juan de los Reyes (dans)
María “la Serrana”(dans)
Antonio Molina “Choro” (dans)
Saray de los Reyes (dans)
Lole de los Reyes (dans)

Twee beroemde zigeunerfamilies uit Sevilla, de los Reyes (dans) en Amador (zang/gitaar), zijn samengebracht door danseres María “la Serrana” in een uniek concept waarin de natuurlijke onwikkeling van de zigeunerflamenco van generatie op generatie te zien en te ervaren is.

Juan de los Reyes (50 jaar) heeft nog samengewerkt met de grote Farruco. Hij staat aan het hoofd van de familie en gaf dochters Saray en Lole een stevige basis. Daarna zijn beide dames hun eigen kant opgegaan, waardoor ze van elkaar zijn gaan verschillen. Ook in de mannelijke vorm van de zigeunerschool is er inmiddels echter heel wat veranderd. De virtuose Choro laat zien hoe de traditie bewaard blijft en tegelijkertijd hoe óók de zigeunerstijl zich op natuurlijke wijze ontwikkelt en aanpast aan onze moderne vormen en grotere podia, bijvoorbeeld Carnegie Hall.

María “la Serrana” vertegenwoordigt met haar verstilde en intense stijl de oude en ongepolijste manier van dansen en is hierin de oudere versie van de Reyes-zusjes.

Het gehele dansgezelschap wordt begeleid door de familie Amador, die uitblinkt in zang en gitaar. Ritmisch, sterk en gevoelig zijn ze, en liever op de achtergrond dan solo. De jongste zanger is Jesús Corbacho, echtgenoot van Saray, die de melodieuze moderne zang voor zijn rekening neemt.

Families in de flamenco en in familie op een podium betekent zowel liefde en respect naar elkaar en de kunst die hen bindt. Een zinderende combinatie van eenvoud en virtuositeit, geschiedenis en toekomst binnen de zigeunerflamenco. 


Kaarten kosten 23 en 27 euro.

Kalender

vr 24.03.2017 - 20:00 uur

Capitole Gent

In onze andere zalen

za 25.03.2017 - 20:00 uur

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Compañía María "la Serrana" - Generaciones" wordt georganiseerd door Sportpaleis Group Theaters