Afficher ce site en français | View this website in English

Bryan Ferry Live 2016

In oktober komt Bryan Ferry naar je toe met een concert waarin hij hits, covers en minder bekende parels uit zijn omvangrijke oeuvre zal opdiepen.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972 wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek.

Het glamoureuze en romantische wereldbeeld uit zijn nummers vindt zijn weerslag in de onberispelijke manier waarop de zanger-songschrijver zichzelf en zijn muziek aan de wereld presenteert. Met een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij keer op keer zijn publiek. Als voormalig kunstacademiestudent snapt hij de kracht van de visuele presentatie en creëert hij enkele van de meest bejubelde, originele en controversiële platenhoezen van de laatste 40 jaar.

In zijn lange carrière combineerde Bryan op subtiele wijze Amerikaanse glamour en Europese verfijning en groeide hij uit tot een uniek stijlicoon dat tegelijk klassiek en hedendaags aanvoelt. Zijn laatste wapenfeiten zijn ‘Dylanesque’ (een muzikaal eerbetoon aan Bob Dylan, in 2007) en ‘Olympia’ (een combinatie van eigen werk en covers, in 2010). Voor zijn robijnen jubileum nam hij, samen met The Bryan Ferry Orchestra, in 2012 de instrumentale plaat ‘The Jazz Age’ op. In 2014 verscheen ‘Avonmore’, zijn veertiende studioalbum.

Zijn passage met The Bryan Ferry Orchestra op het Gent Jazz Festival (2013) en de concerten in het Koninklijk Circus (2014) en de Ancienne Belgique (2015) lieten een diepe indruk achter.

Bij zijn nieuwe doortocht in ons land brengt hij jou tijdloze versies van ‘Avonmore’, ‘Slave To Love’, ‘Ladytron’, ‘Don’t Think Twice, It’s All Right’, ‘Smoke Gets In Your Eyes’, ‘Take A Chance With Me’, ‘More Than This’, ‘Avalon’, ‘Love Is The Drug’, ‘Virginia Plain’, ‘Do The Strand’, ‘Let’s Stick Together’, ‘Editions Of You’ en ‘Jealous Guy’.

Kaarten kosten 39, 49, 59 en 67 euro.

Kalender

do 13.10.2016 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Capitole Gent

in verkoop

Sherpa

In onze andere zalen

di 11.10.2016 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Stadsschouwburg Antwerpen

in verkoop

Sherpa

Sherpa is het enige officiële verkoopkanaal. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"Bryan Ferry - Live 2016" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent