Afficher ce site en français | View this website in English

Yevgueni Van hierboven

Dit evenement is afgelopen.

Yevgueni is er de groep niet naar om zich boven alles en iedereen verheven te zien. Zo moet je ‘Van hierboven’ dus ook niet lezen. Maar laat een sabbat van bijna 2 jaar nu net het perspectief hebben geboden om de zaken wat meer van op een afstand te bekijken. Figuurlijk, zeker, maar ook letterlijk. Vanop een duin in Zuid-Afrika bijvoorbeeld, waar Klaas de tekst schreef voor de titelsong ‘Van hierboven’: van hierboven is het simpel, van hierboven alles klaar, de zee verrolt gewoon haar rimpels, wij zijn hier en zij zijn daar. 
 
Met de albums ‘Kannibaal’, ‘Aan de arbeid’ en ‘We zijn hier nu toch’ veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Hun vierde album ‘Welkenraedt’ zette de kers op de taart en leverde de band in 2013 in een vol Sportpaleis de trofee op voor de Vlaamse Cultuurprijs voor de Muziek.
 
Najaar 2014 verscheen hun – inmiddels vijfde – studioalbum ‘Van hierboven’ en dat leverde de band een MIA-nominatie op in de categorie “Nederlandstalig”. Na een fijne festivalzomer toert Yevgueni verder in de culturele centra met hun gelijknamige theatershow. Het nieuwe songmateriaal komt daarin uitgebreid aan bod, maar uiteraard wordt ook het volledige repertoire nog eens grondig omgespit op zoek naar vergeten parels en opgeblonken versies van versleten gewaande klassiekers. 
 
De voorbije tournees van Yevgueni indachtig mag je er van uitgaan dat de groep de grenzen van het begrip theatershow opnieuw zal verkennen en verleggen. Het lijkt een paradox, maar het predikaat “bescheiden spektakel” vat misschien nog best samen wat je van een theatershow van deze heren mag verwachten. Klaas in zijn rol als meesterverteller en de bandleden afwisselend als figurant en in de hoofdrol. Spitse vondsten, visuele verfraaiing, verrassende wendingen, sfeer en verstilling, van troost naar feest en alles daartussen.
 
Van hierboven kan in feite alles. 
 
BEZETTING
 
Klaas Delrue: zang, akoestische gitaar
Geert Noppe: toetsen, zang
Maarten Van Mieghem: bas, akoestische gitaar, zang
Patrick Steenaerts: elektrische gitaar
Stef Vanstraelen: drums, percussie

Kaarten kosten 17, 21 en 24 euro.

Kalender

za 16.01.2016 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Yevgueni - Van hierboven" wordt georganiseerd door Sportpaleisgroep Theaters