Afficher ce site en français | View this website in English

La Bohème

Dit evenement is afgelopen.

De melodramatische opera La Bohème behoort tot de meesterwerken in het Italiaanse repertoire en is anno 2016 nog steeds één van de populairste lyrische opera’s. La Bohème vertelt in een opeenvolging van prachtige scènes over levenslust en het leven nemen zoals het komt, van dag tot dag, genietend van vrienden en vrijheid.

Maar aan de hand van de aangrijpende liefdesgeschiedenis van Mimi en Rodolfo – een onmogelijke en tragische liefde – beschrijft Puccini ook de harde levensomstandigheden van de arbeidersklasse en de pompeuze ontevredenheid van de bourgeoisie. La Bohème vertelt een passioneel en tijdloos verhaal, een ode aan de jeugd en de liefde.

Originele versie, simultane Franse en Nederlandse boventiteling
Duur: 2 uur 30, met pauze

Productie: ITNG Productions

Artistieke leiding en regie: Tzvety Nechev
Decor en kostuums: Valentin Topencharov
Licht: Gueorgui Stefanov
Muzikale leiding: Nayden Todorov
Koor en Orkest van de Staatsopera van Roese

Rolverdeling (onder voorbehoud):
Rodolfo: Boris Taskov / Stoyan Daskalov
Mimi: Mariya Tsvetkova / Elena Baramova
Marcello: Dobromir Momekov / Ivan Kabamitov
Benoît: Stoyan Stoyandjov / Evgeniy Arabadjiev
Musetta: Stanislava Ivanova / Daniela Karainova
Colline: Vassil Slipak / Momchil Milanov  

Ontdek één van de meest populaire opera’s ter wereld over de levens van jonge, arme Parijse kunstenaars

Het kan haast niet anders. De operacomponist Puccini moet inspiratie voor zijn grote succes ’La Bohème’ hebben geput uit zijn eigen studentenleven in Milaan. Hij leefde daar in dezelfde armoede zoals hij die laat zien in deze opera.

In de opera ‘La Bohème’ uit 1894 vertelt Giacomo Puccini – die met dit stuk zijn internationale doorbraak beleefde – op een meesterlijke manier het verhaal van vier bevriende kunstenaars in het 19de-eeuwse Parijse Quartier Latin. Samen proberen zij de koude winter te overleven. Tussen de schilder Rodolfo en het buurmeisje Mimi ontbrandt op een koude avond de grote liefde, die natuurlijk in gevaar komt. Als ze weer tot elkaar komen is het te laat. De doodzieke Mimi zal sterven in zijn armen.

Puccini toont zich ook hier met zijn beeldende muziek en luisterrijke partituur de schilder van het echte leven, zoals geen enkele andere operacomponist dat kon. Muziek die gloeit als de wangen van Mimi.

Tickets van 32,90 tot 52,90 euro.


Geniet ook van

Giselle in Stadsschouwburg Antwerpen op 29 april

Het Zwanenmeer in Ethias Theater Hasselt op 28 april, in Stadsschouwburg Antwerpen op 30 april en Capitole Gent op 1 mei

Kalender

do 17.03.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

In onze andere zalen

vr 18.03.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Stadsschouwburg Antwerpen

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"La Bohème" wordt georganiseerd door Music Hall