Afficher ce site en français | View this website in English

Inside - Out

Dit evenement is afgelopen.

deredactie.be zondag 10.01.16: Hij schreef filmmuziek voor ‘Daens’ en ‘Koko Flanel’, heeft toonaangevende orkesten gedirigeerd in binnen- en buitenland, en werkte samen met wereldartiesten zoals Youssou N’Dour, Sinead O’Connor en Hans Zimmer. Componist en dirigent Dirk Brossé is terug in het land. Niet voor een concert, maar voor een opmerkelijke theatervoorstelling ‘Inside Out’ waarin hij het publiek een blik gunt in zijn hoofd. Hij geeft uitleg in “De zevende dag”. > Klik hier voor de reportage

Een portret in woord en muziek van componist Dirk Brossé

Dirk Brossé brengt een uniek totaalprogramma naar de theaterpodia en concertzalen. Afgewisseld met livemuziek vertelt hij aanstekelijk en enthousiast over zijn belevenissen en ervaringen als componist.

De Belgische componist Dirk Brossé heeft in drie decennia een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre geschreven, waarin hij ontroert met filmmuziek en musicals en boeit met klassieke composities voor symfonische orkesten en kamermuziek. Al even lang reist hij de wereld rond als dirigent van gerenommeerde orkesten. De begeestering die weerklinkt in zijn creaties wil hij ook op een andere manier delen met zijn publiek.

Dirk Brossé laat deze keer niet alleen de muziek het woord voeren. Hij is een geboren verteller en brengt een gevuld programma. Daarin verhaalt hij in zijn gekende bevlogen stijl onder meer over muziek, inspiratie en over het hoe en waarom van componeren. Hij vertelt anekdotes, toont filmfragmenten en leest treffende passages voor uit zijn dagboeken. Zo gunt hij de muziekliefhebber niet alleen een blik achter de schermen in een intimistische sfeer. Met het boeiende relaas over de spanningsboog van zijn loopbaan, een leven on the road en zijn kijk op creativiteit kan iedereen zich voordeel doen.

De verhalen worden afgewisseld met veel muziek: van Brossé’s vioolconcerto en zijn haiku’s van Herman Van Rompuy tot soundtracks van o.m. de BBC-reeks Parade’s End.

Jonge en veelbelovende muzikanten treden op als duo en trio en Dirk Brossé, ook een gepassioneerd verzamelaar van etnische muziekinstrumenten, zal zelf een tweeduizend jaar oude terracottafluit uit Colombia bespelen.

The present day composers refuse to die (Edgar Varèse)

Kalender

zo 17.01.2016

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Inside - Out" wordt georganiseerd door Click Management