Afficher ce site en français | View this website in English

Hooverphonic In Wonderland Tour

Dit evenement is afgelopen.

Timing en veiligheidsmaatregelen: zie Timing onder Kalender

Voorprogramma: Bird

Hooverphonic bestaat twintig jaar, en dat vieren ze met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’; een collectie singles, met meerdere vocalisten. In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land.

In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine. Het succes van hun recente single, het funky ‘Badaboum’, met een opwindende glansrol voor de Franse zangeres Emilie Satt (cfr. Madame Monsieur, Oxmo Puccino, Benjamin Siksou…) is hiervan het zoveelste bewijs.

Als vanouds vormen bassist/programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts de creatieve kern van de groep. In de voorgaande twintig jaar werd Hooverphonic steeds gecompleteerd door een vaste gastvocaliste. Wanneer in 2015 een eind komt aan de samenwerking met Noémie Wolfs, besluiten Alex Callier en Raymond Geerts bij het maken van ‘In Wonderland’ tot een andere aanpak. Op het nieuwe album zijn meerdere stemmen te horen, zowel mannelijke als vrouwelijke, met verschillende timbres die elk nummer een eigen karakter geven. Alweer een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers, eigen aan Hooverphonic.

Na vorige uitverkochte tournees start op 6 april de ‘In Wonderland Tour’ waarbij Hooverphonic, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle stemmen, zijn nieuwe én oude hits zal voorstellen. Ook een halte op 21 april in Capitole Gent staat op het programma!

Over het nieuwe album

“Na jaren gewerkt te hebben met één specifieke stem per album, hadden we er echt zin in om met verschillende mensen samen te werken. In het verleden schreven we vaak supertoffe nummers vertrekkende van een mannenstem. In de meeste gevallen konden ze perfect in een vrouwelijke versie herwerkt worden, maar dit werkte niet altijd. Zo bleven er vaak pareltjes ongebruikt. Toen we beslisten om niet meer verder te werken met Noémie was het voor ons een evidente keuze om niet alleen vrouwenstemmen te gebruiken. Tijdens onze jaren in het vak kwamen we heel wat getalenteerde muzikanten en vocalisten tegen en zo groeide het idee voor de nieuwe plaat.”, klinkt het bij Hooverphonic.

Op ‘In Wonderland’ hoor je dus meerdere stemmen, zowel mannelijke als vrouwelijke, met verschillende timbres die aan elk nummer een eigen karakter geven. Alweer een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers, eigen aan Hooverphonic.

Kalender

do 21.04.2016 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Hooverphonic - In Wonderland Tour" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent