Afficher ce site en français | View this website in English

Chanson, une belle histoire

Dit evenement is afgelopen.

Met Bart Van Loo en Eddy et les Vedettes

Het stond in de sterren geschreven dat Bart Van Loo en Eddy et les Vedettes op een dag de handen in elkaar zouden slaan. Met zijn bestseller ‘Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk’ en de gelijknamige radioreeks brak Van Loo met veel succes een lans voor het Franse lied. Eddy et les Vedettes groeiden de voorbije jaren uit tot dé ideale vertolkers van swingende Franse muziek. Toen ze elkaar aan het werk zagen, sprong de vonk over en nu presenteren ze de theatershow ‘Chanson, une belle histoire’. Een avondvullend programma waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. 
 
Rasverteller Van Loo en het ijzersterke Eddy et les Vedettes nodigen u uit voor een avond zingend flaneren over de Parijse Pont Neuf om zo via Karel de Grote bij France Gall uit te komen. Die leidt op haar beurt naar Claude François, maar ook naar Lodewijk XIV en Charles Aznavour. Van ‘Alexandrie Alexandra’ over ‘Route Nationale 7’ tot ‘La Bohème’. En natuurlijk zingen we allemaal mee met Michel Fugain.

‘Une belle histoire’ brengt het Franse chanson zoals het in Vlaanderen en Nederland nog nooit te bewonderen viel.
 
De theatertournee was vorig seizoen bijzonder succesvol! De tournee was uitverkocht en de voorstelling werd overstelpt met goede reacties van pers en publiek.

In de pers

“Humor, ondeugend sfeertje, ritme, variatie, de fans lusten er pap van.” – De Standaard
“Bart Van Loo is een podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, showmanship waar niets op af te dingen valt, met flair en met brio walst de band Eddy et les Vedettes door klassieke chansons.” – Knack

Bezetting

Bart Van Loo – woord/verteller
Frank Mercelis – zang, gitaar
Bart Oostindie – gitaar
Jeroen Tilkin – toetsen, zang
Seba Thomé – bas
Frank Vanweddingen – bas

Kaarten kosten 20 en 26 euro.

Riguelle Chante Brel op 22 december 2015
Frank Boeijen op 28 april 2016
Yevgueni op 16 januari 2016
Stef Bos op 20 mei 2016

Kalender

vr 27.11.2015 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Chanson, une belle histoire" wordt georganiseerd door Sportpaleisgroep Theaters