Afficher ce site en français | View this website in English

Axelle Red Acoustic

Dit evenement is afgelopen.

Axelle’s tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld zijn de blauwdruk voor alles wat ze onderneemt. Het voorbije jaar concentreerde ze zich op de opnames van het nieuwe album ‘Acoustic’ (release voorzien in oktober 2015). De opnames gebeurden afwisselend in België en de USA en zoals de titel aangeeft, worden bestaande nummers herleid tot hun essentie. Naakt maar toch stijlvol aangekleed via een nieuwe en vaak onverwachte snit. Hierdoor krijgen de arrangementen en teksten een meer prominente rol en zal de luisteraar een ander en verfrissend gevoel krijgen bij het beluisteren van de songs. ‘Acoustic’ zal dan ook een andere dimensie weergeven van Axelle als song- en tekstschrijfster.

Naar aanleiding van ‘Acoustic’ speelt Axelle Red in intieme(re) zalen. Het wordt geen akoestische theatertour pur sang. Gekende hits en minder voor de hand liggende nummers zullen de revue passeren en nog meer verrassen door de aangepaste arrangementen. Samen met haar vaste arrangeur en soulmate Lester Snell uit Memphis is Axelle op zoek gegaan naar onverwachte invalshoeken die puur ten dienste staan van de song. Ze is dan ook van plan om telkens een feestje te bouwen met pop, folkrock, Memphis Soul en Motown als hogepriesters van dienst. In die intieme zalen kan onze ‘amour profond voor all things red’ alleen maar feller worden.

Axelle wordt voor deze tournee begeleid door de volgende klasbakken: Dominique Vantomme (piano), Wigbert Van Lierde (gitaar, backings), Stefy Ryka (percussie, backings), Yves Fernandez (bugel, trompet, percussie, backings)

“De intimiteit van ‘Je t’attends’ en ‘C’est parce que c’est toi’ was beklijvend.” (De Standaard, ****)

“We ervaren letterlijk een rode gloed van haar warm concert.” (Musiczine)

Kaarten kosten 35, 40 en 45 euro.

Kalender

zo 28.02.2016 - 20:00 uur

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

OPGELET, BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR AANKOOP TICKETS!

Tickets voor de shows die plaatsvinden na 31 juli 2017 worden via Tele Ticket Service verkocht en niet meer via Sherpa.

"Axelle Red - Acoustic" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent